nieuws

Webinar Inzichten in ideale dienstverlening werk, inkomen, schulden en inburgering

keuzehulp-site.jpeg

Hoe ziet de ideale gemeentelijke dienstverlening eruit vanuit de inwoner? En wat vraagt dat van de verschillende disciplines, zoals ICT, beleid en wetgeving? Samen met inwoners, gemeenten en anderen is afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de ideale klantreis voor werk, inkomen, schulden & inburgering. Nieuwsgierig naar de resultaten? Meld je aan voor het webinar op 14 december!

Hierbij is ook gekeken naar wat nodig is aan landelijke en lokale informatievoorziening, ‘uitvoerbaar’ beleid en wet- en regelgeving om de dienstverlening te verbeteren. De klantreizen hebben geleid tot master-klantreizen per domein waarmee gemeenten aan de slag kunnen.

Programma webinar

Op dinsdag 14 december van 15.00 tot 16.30 uur worden tijdens dit webinar de resultaten en inzichten die zijn opgedaan, door VNG teruggekoppeld. Hierbij wordt ook gekeken naar de samenhang tussen de domeinen werk, inkomen, schulden en inburgering. En u krijgt informatie en handvatten hoe u zelf aan de slag kunt met de master-klantreizen en de opgedane inzichten. Meer informatie over het webinar, leest u op de website van VNG Realisatie.

Bij de ontwikkeling van de klantreizen zijn afgelopen anderhalf jaar ruim 200 mensen betrokken geweest. Natuurlijk veel inwoners, ervaringsdeskundigen en professionals uit de uitvoering maar ook vrijwilligers van verschillende organisaties zoals Humanitas, Vluchtelingenwerk, Landelijke st. thuisadministratie, collega’s van Divosa, Programmaraad, NVVK, UWV, SZW, BZK en schuldeisers als CJIB et cetera. Ook SAM is afgelopen anderhalf jaar nauw betrokken geweest bij de klantreizen.

Naar het Aanmeldformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het webinar, dan kunt u terecht bij Simon Steenhoek van de VNG: simon.steenhoek@vng.nl.

gerelateerde artikelen

wmo-consulenten
27 november

Wmo-consulenten: “Wij doen continu onderzoek, dát is ons werk”

“Mensen met een beperking krijgen in veel gemeenten nog altijd veel te weinig hulp om volwaardig mee te doen in …

digitale goodiebag
24 november

Waar werd jij wijzer van?

Welk boek of welke reportage moeten alle uitvoerend professionals in het sociaal domein echt zien? Welk instrument of welke aanpak …

mijn route naar inburgering
24 november

Mijn route naar inburgering

Inburgeringsprofessionals weten dat je iemand eerst goed moet leren kennen, wil je diegene goed kunnen begeleiden naar werk, school of …