nieuws

Webinar Inzichten in ideale dienstverlening werk, inkomen, schulden en inburgering

keuzehulp-site.jpeg

Hoe ziet de ideale gemeentelijke dienstverlening eruit vanuit de inwoner? En wat vraagt dat van de verschillende disciplines, zoals ICT, beleid en wetgeving? Samen met inwoners, gemeenten en anderen is afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de ideale klantreis voor werk, inkomen, schulden & inburgering. Nieuwsgierig naar de resultaten? Meld je aan voor het webinar op 14 december!

Hierbij is ook gekeken naar wat nodig is aan landelijke en lokale informatievoorziening, ‘uitvoerbaar’ beleid en wet- en regelgeving om de dienstverlening te verbeteren. De klantreizen hebben geleid tot master-klantreizen per domein waarmee gemeenten aan de slag kunnen.

Programma webinar

Op dinsdag 14 december van 15.00 tot 16.30 uur worden tijdens dit webinar de resultaten en inzichten die zijn opgedaan, door VNG teruggekoppeld. Hierbij wordt ook gekeken naar de samenhang tussen de domeinen werk, inkomen, schulden en inburgering. En u krijgt informatie en handvatten hoe u zelf aan de slag kunt met de master-klantreizen en de opgedane inzichten. Meer informatie over het webinar, leest u op de website van VNG Realisatie.

Bij de ontwikkeling van de klantreizen zijn afgelopen anderhalf jaar ruim 200 mensen betrokken geweest. Natuurlijk veel inwoners, ervaringsdeskundigen en professionals uit de uitvoering maar ook vrijwilligers van verschillende organisaties zoals Humanitas, Vluchtelingenwerk, Landelijke st. thuisadministratie, collega’s van Divosa, Programmaraad, NVVK, UWV, SZW, BZK en schuldeisers als CJIB et cetera. Ook SAM is afgelopen anderhalf jaar nauw betrokken geweest bij de klantreizen.

Naar het Aanmeldformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het webinar, dan kunt u terecht bij Simon Steenhoek van de VNG: simon.steenhoek@vng.nl.

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …