samen werken
samen sterker

In een beroepsstatuut beschrijft een beroepsgroep de centrale waarden en normen van de eigen praktijk voor en door professionals. De voorloper van SAM (de BvK) heeft al in 2017 een aanzet gemaakt voor een beroepsstatuut. Inmiddels is het nieuwe beroepsstatuut van SAM uitgebracht.

Klik voor: SAM's beroepsstatuut

20210722_Beeld_Statuut

Een dilemma of verhaal over 'goed handelen'

In de praktijk loopt je soms tegen situaties aan die je aan het twijfelen brengen. Hoe doe je het goede? En hoe kan je dat ook beoordelen? Of je weet wat de juiste beslissing is, maar je kan die door omstandigheden niet nemen: wat doe je? Dat zijn morele spanningsvelden waar uitvoerders vaak mee te maken hebben.

Spanningsvelden uit de praktijk zijn eigenlijk onmisbaar bij het opstellen van een beroepsstatuut, want zo weet je wat er in een statuut moet staan. Het beroepsstatuut moet je juist helpen bij het omgaan met allerlei spanningsvelden.

Heb jij een mooi voorbeeld van een spanningsveld? Of heb je wel eens iets meegemaakt waarvan je zeker weet dat jij of een collega prima of juist twijfelachtig heeft gehandeld? SAM is altijd geïnteresseerd in deze verhalen.

alle uitvoerders samen sterker: word lid!

  • Uitvoerders beslissen mee over de beroepscode
  • Meepraten over de ontwikkeling van het vak
  • Een breed aanbod in de SAMschool: gratis of met korting
  • Samen sterker staan
  • Een lidmaatschap kost €75,- excl. btw per jaar
meld je aan!
None