Nieuwsservice

SAM stuurt jou - als jij dat wilt - écht nieuws, een uitgebreide agenda en belangwekkende berichten. Zodat je op de hoogte blijft.

Blijf bij met de nieuwsservice van SAM

  • SAM stuurt de nieuwsservice als iets echt nieuws is
  • 1 tot 2 keer per maand ontvang je de agendaservice met SAM-bijeenkomsten en interessante aanbod van partners
  • Berichten die je niet mag missen verzamelen we voor je en sturen we in één mailing
  • We sturen nooit meer mails dan nodig is
  • Je blijft altijd goed op de hoogte!
schrijf je in voor de nieuwsservice
Man looking up

De meest actuele artikelen van SAM

Nieuws
Jongeren

Tijdelijke versoepeling bijstandsregels jongeren tot 27 jaar

Vandaag heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel aangenomen waarin voor jongeren tot 27 jaar een tijdelijke versoepeling van de bijstandsregels wordt geregeld. Re-integratie-instrumenten worden voor hen opengesteld, inkomsten uit arbeid worden vrijgelaten en kwetsbare jongeren hoeven niet te voldoen aan de zoektermijn. Individueel maatwerk wordt mogelijk. De versoepelingen gelden tot 1 juli 2021. Uitvoerders is wel gevraagd om jongeren zoveel mogelijk te ondersteunen bij het zoeken naar werk of scholing.

Lees artikel
Nieuws
Coronacrisis

SAM in Tozo-overleg en Tozo-info tot 1 april 2021 beschikbaar

De nieuwste handreiking Tozo is verschenen. In deze 13e versie zijn verschillende wijzigingen opgenomen. Die zijn allemaal gemarkeerd. In de handreiking is aanvullende informatie te vinden over de volgende onderwerpen. Er zijn ook verschillende wijzigingsformulieren gepubliceerd. Die zijn allemaal te vinden op de website van SAM. Sinds kort maakt SAM ook deel uit van het overleg over Tozo met het ministerie van SZW, VNG en Divosa. Zo kunnen we in een vroeg stadium weeffouten in de uitvoering signaleren.

Lees artikel
Alle artikelen

Aankomende evenementen

Algemene ledenvergadering
Vereniging

Algemene Ledenvergadering 26 november 2020

Op donderdag 26 november 2020 houdt SAM een algemene ledenvergadering (ALV) voor haar leden. Noteer de datum alvast in je agenda.

Bekijk evenement
Online workshop
Vaardigheden

Niemand is zonder vooroordelen? Word uitgedaagd

Als professional ervaar je dagelijks hoe moeilijk het is om onbevooroordeeld naar (het gedrag van) cliënten te kijken. Toch is dat belangrijk, want als je inschattingen en beslissingen baseert op aannames en stereotypen kun je onvoldoende maatwerk leveren.

Bekijk evenement
Online workshop
Vaardigheden

Mens erger je niet

Je komt, als uitvoerend professional, altijd wel mensen aan wie je je ergert. Het maakt niet uit of je zeer ervaren bent of niet. Erg lastig, zeker omdat je elke cliënt de beste ondersteuning wilt bieden. Je ergeren kost energie en het levert je weinig op.

Bekijk evenement
Alle evenementen

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.