Nieuwsservice

SAM stuurt jou - als jij dat wilt - écht nieuws, een uitgebreide agenda en belangwekkende berichten. Zodat je op de hoogte blijft.

Blijf bij met de nieuwsservice van SAM

  • SAM stuurt de nieuwsservice als iets echt nieuws is
  • 1 tot 2 keer per maand ontvang je de agendaservice met SAM-bijeenkomsten en interessante aanbod van partners
  • Berichten die je niet mag missen verzamelen we voor je en sturen we in één mailing
  • We sturen nooit meer mails dan nodig is
  • Je blijft altijd goed op de hoogte!
schrijf je in voor de nieuwsservice
Man looking up

De meest actuele artikelen van SAM

Nieuws
Coronacrisis

Onderzoek: hoe ervaar jij werken op afstand?

Veel uitvoerders in het publieke sociaal domein hebben de afgelopen maanden thuis gewerkt. Voor veel mensen blijft dat nog de werkelijkheid de komende maanden. Dan rijst toch de vraag: kun je je werk wel goed doen? Wat mis je? Zie je dat werken op afstand ook invloed heeft op burgers die je helpt? Zie je de voordelen en wat zijn die dan? Wat zijn voor jouw gevoel de nadelen? SAM wil graag weten wat jouw ervaringen zijn (geweest). Daarom stellen we je graag een aantal vragen. Mocht de periode dat je vooral thuis moet werken langer worden, dan kan SAM je mogelijk helpen.

Lees artikel
Nieuws
Tozo

SAM: uitvoerders laten hun stem steeds meer horen

Na twee maanden SAM maken voorzitter John van der Starre en directeur Ido van der Meulen de balans op. Voor iedereen zijn het hectische tijden geweest. Voor SAM, maar vooral ook voor de uitvoerders die het zwaar voor de kiezen hebben gehad door de hoeveelheid werk die op hen is afgekomen en uiteraard de andere manier van contact leggen met burgers. Het ministerie van SZW heeft inmiddels laten weten veel waardering te hebben voor de manier waarop uitvoerders deze moeilijke periode hebben doorgewerkt en er zijn gaan staan voor burgers die een beroep op hen deden.

Lees artikel
Alle artikelen

Aankomende evenementen

Online workshop
Inburgering

Statushouders ‘trauma, gedrag en betere begeleiding’

Welke achtergrond heeft iemand die nieuw in Nederland is? Waar is hij of zij groot geworden, onder welke omstandigheden en wat waren de sociale verhoudingen in het land van oorsprong? Welke politieke spanningen waren er?

Bekijk evenement
Online Rondetafelgesprek
Algemeen

Hoe gaat het nou met jou?

Het zijn zware tijden geweest voor álle uitvoerders in het sociaal domein. UWV ziet een grote toestroom van werklozen. Het aantal bijstandsgerechtigden is gestegen. Nieuwe regelingen zijn in het leven geroepen. De aanvragen schuldhulpverlening nemen toe. Hoe beleef jij deze tijd? En wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen blijven uitvoeren?

Bekijk evenement
Workshop
Inburgering

Train-de-trainer workshop: Cultuurproof

Werkzaak Rivierenland bereidt statushouders en migranten voor op werk in de arbeidsmarktregio Rivierenland. Voor een duurzame arbeidsrelatie is de ondersteuning van werkgevers nodig. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de collega’s en voor de leidinggevende van de statushouder? Wat is handig om te weten over cultuurverschillen? Welke ondersteuning is passend? Werkzaak Rivierenland vertaalde dit naar de training Cultuurproof mét nu ook (voor SBCM) een train-de-trainer programma.

Bekijk evenement
Alle evenementen

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.