None

maatwerk

De klant centraal stellen, maatwerk leveren, het klinkt allemaal logisch. Totdat je als professional iemand echt probeert te helpen en samen met de inwoner tegen regels – en muren – oploopt. Als beroepsvereniging oefent SAM namens alle professionals in het publiek sociaal domein invloed uit om wetten en regels te verbeteren. Om professionals te helpen balans te vinden tussen hun ondersteunende en handhavende rol in een werkpraktijk die continu verandert.

None

diversiteit en inclusie

Inkomensconsulenten, klantmanagers en andere uitvoerend professionals spannen zich in om iedereen mee te laten doen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Een flinke uitdaging, omdat die arbeidsmarkt én de maatschappij in het algemeen nog steeds drempels opwerpen. Uitvoerend professionals proberen deze drempels te verlagen en zetten zich dagelijks in voor gelijke kansen. SAM ondersteunt hen daarbij.

None

psychische kwetsbaarheid

Het doel: ervoor zorgen dat meer mensen met een psychische kwetsbaarheid een duurzame plek op de arbeidsmarkt vinden en behouden. Ga er maar aan staan. Het vinden van een baan is één. Vervolgens is de uitdaging op de werkvloer mentaal veerkrachtig te blijven. Daarom is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor mensen met psychische kwetsbaarheid en hun begeleiding naar werk.

inburgering

Klantmanagers en consulenten inburgering spannen zich in om statushouders te begeleiden bij hun eerste stappen in de Nederlandse maatschappij. Een opgave van formaat in een gecompliceerde samenleving als de onze. SAM ondersteunt hen daarbij.