nieuws

Verdien jij het keurmerk ‘Professional publiek sociaal domein’?

krsd.png

Ken je het KRSD al? Met het Kwaliteitsregister Sociaal Domein kun je je eigen professionele ontwikkeling vormgeven en vastleggen. Door je te registreren en wellicht zelfs te laten certificeren als erkend professional in het sociaal domein. Sandra, Jasmijn en Shanta gingen je voor en vertellen graag waarom.

Bij sociaal professionals staat de ontwikkeling nooit stil, simpelweg omdat het sociaal domein continu verandert. Met het KRSD kun je laten zien welke expertise je hebt opgebouwd als uitvoerend professional. SAM stond mede aan de wieg van dit kwaliteitsregister. De criteria zijn gebaseerd op het SAM-beroepsprofiel.

Maar waarom zou je naast je registratie in het KRSD ook nog gaan voor je certificaat? Drie professionals vertellen je waarom zij een registratie én certificering zo belangrijk vinden:

Sandra Smeets is jongerencoach in de gemeente Peel en Maas en zij heeft ervoor gekozen om zich te certificeren omdat zij het belangrijk vindt om te staan voor eigen vakmanschap en volwassenheid.

Jasmijn Lee Sack Fong is klantmanager werk & inkomen.
“Al jaren vind ik dat een register bijdraagt aan de professionalisering en erkenning van het vak (dit in brede zin). Vanuit mijn bestuurdersrol van de BvK (nu SAM) heb ik daaraan bijgedragen en is in 2018 het Leerregister van start gegaan. Daar stond ik ook geregistreerd. Nu het KRSD er is, vond ik het meer dan logisch om mij daar ook te registreren en ook mijn certificering aan te vragen. Een inwoner kan namelijk niet kiezen uit sociale diensten. Dus over de hele linie, in het hele land, moet er goede en professionele dienstverlening zijn. Ik ben van mening dat een register daaraan bijdraagt, mede ook omdat wij ons eigen grootste instrument zijn in de spreekkamer. Het is in ons vak van belang om je kennis en vaardigheid op peil te houden, dat toon je aan met het register. Dit verwachten wij ook van artsen, verpleegkundigen, advocaten en professionals in de jeugdzorg. Het is nu aan ons om dit ook te laten zien en te doen.”

Shanta Permentier Makhaisingh is professional schuldhulpverlening bij Stichting Sociaal Fonds COA.
"Mijn motivatie om mij te certificeren is dat ik de cliënt op een professionele wijze als hulpverlener wil stimuleren en dat de cliënt open staat voor coaching en bewustwording. Ik wil samenwerken met de cliënt om zo een betere situatie voor de cliënt te bereiken. Het geeft cliënten vertrouwen dat de gecertificeerde professional de materie kent en beheerst om het in de praktijk toe te passen. Daarnaast vind ik het belangrijk om als gecertificeerd professional gemotiveerd te blijven om scholing te volgen, het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling.”

“Ik raad iedereen aan om zich te certificeren, je hebt namelijk ruim de tijd om scholing te doen en je uren te behalen. Daarnaast verrijkt het je op verschillende leergebieden.”

Benieuwd?
Het register draagt niet alleen bij aan jouw professionele ontwikkeling, maar ook aan de kwaliteit en de maatschappelijke erkenning van onze hele beroepsgroep. Het KRSD is bron van inspiratie en daagt jou uit om altijd te blijven leren!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem een kijkje op www.krsd.nl en registreer je vandaag nog!

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …