nieuws

UWV Maatwerkplaats: de eerste resultaten

uwv-maatwerkplaats.png

“We denken in mogelijkheden: wat kan er wél?” Dat is een van de principes van de UWV Maatwerkplaats. Die principes en de eerste resultaten van de Maatwerkplaats zijn verzameld in een boekje dat voor elke professional in het sociaal domein de moeite waard is.

Het boekje geeft antwoord op vragen: wat is de bedoeling van de UWV maatwerkplaats en wie kunnen er terecht? Wat levert het écht op? Maar het interessantst zijn de verhalen. Van professionals én van cliënten. Daarin komt alles samen en daarin herkent elke uitvoerend professional in het sociaal domein stukjes van eigen verhalen van cliënten.

“Het is echt een mooie beweging die gaande is bij het UWV,” vindt Jildau His van’t Zand, programmamanager psychische kwetsbaarheid bij SAM die het boekje las. “Door de ruimte die geboden wordt, kan in sommige gevallen voorkomen worden dat mensen uiteindelijk doorstromen naar bijstand.”

Hier vind je het boekje. Veel leesplezier!

gerelateerde artikelen

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

wist je dat-sam-1200
23 april

Wist je dat…. bijstand geen inkomen is, maar een voorziening?

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest: gokken met bijstandsgelden. De vraag is: mag dat? De bijstand …