nieuws

UWV Maatwerkplaats: de eerste resultaten

uwv-maatwerkplaats.png

“We denken in mogelijkheden: wat kan er wél?” Dat is een van de principes van de UWV Maatwerkplaats. Die principes en de eerste resultaten van de Maatwerkplaats zijn verzameld in een boekje dat voor elke professional in het sociaal domein de moeite waard is.

Het boekje geeft antwoord op vragen: wat is de bedoeling van de UWV maatwerkplaats en wie kunnen er terecht? Wat levert het écht op? Maar het interessantst zijn de verhalen. Van professionals én van cliënten. Daarin komt alles samen en daarin herkent elke uitvoerend professional in het sociaal domein stukjes van eigen verhalen van cliënten.

“Het is echt een mooie beweging die gaande is bij het UWV,” vindt Jildau His van’t Zand, programmamanager psychische kwetsbaarheid bij SAM die het boekje las. “Door de ruimte die geboden wordt, kan in sommige gevallen voorkomen worden dat mensen uiteindelijk doorstromen naar bijstand.”

Hier vind je het boekje. Veel leesplezier!

gerelateerde artikelen

wmo-consulenten
27 november

Wmo-consulenten: “Wij doen continu onderzoek, dát is ons werk”

“Mensen met een beperking krijgen in veel gemeenten nog altijd veel te weinig hulp om volwaardig mee te doen in …

digitale goodiebag
24 november

Waar werd jij wijzer van?

Welk boek of welke reportage moeten alle uitvoerend professionals in het sociaal domein echt zien? Welk instrument of welke aanpak …

mijn route naar inburgering
24 november

Mijn route naar inburgering

Inburgeringsprofessionals weten dat je iemand eerst goed moet leren kennen, wil je diegene goed kunnen begeleiden naar werk, school of …