nieuws

UWV Maatwerkplaats: de eerste resultaten

uwv-maatwerkplaats.png

“We denken in mogelijkheden: wat kan er wél?” Dat is een van de principes van de UWV Maatwerkplaats. Die principes en de eerste resultaten van de Maatwerkplaats zijn verzameld in een boekje dat voor elke professional in het sociaal domein de moeite waard is.

Het boekje geeft antwoord op vragen: wat is de bedoeling van de UWV maatwerkplaats en wie kunnen er terecht? Wat levert het écht op? Maar het interessantst zijn de verhalen. Van professionals én van cliënten. Daarin komt alles samen en daarin herkent elke uitvoerend professional in het sociaal domein stukjes van eigen verhalen van cliënten.

“Het is echt een mooie beweging die gaande is bij het UWV,” vindt Jildau His van’t Zand, programmamanager psychische kwetsbaarheid bij SAM die het boekje las. “Door de ruimte die geboden wordt, kan in sommige gevallen voorkomen worden dat mensen uiteindelijk doorstromen naar bijstand.”

Hier vind je het boekje. Veel leesplezier!

gerelateerde artikelen

trainingsaanbod 113
15 mei

Met een jongvolwassene over zelfmoord praten. Hoe dan?

Soms vermoed je iets. En denk je later: had ik maar… Soms vermoed je niets en gebeurt het toch. Zelfmoord …

internetconsultatie
13 mei

Wetswijziging financieel ontzorgen inburgeraars

Op het ministerie van SZW ligt een wetswijziging klaar die gaat over het financieel ontzorgen van (asiel)statushouders. Die wijziging wordt …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …