nieuws

Samenmindersuicide.nl is live!

suicidepreventie.png

Er gebeurt al heel veel op het gebied van suïcidepreventie, maar er moet nog veel meer gebeuren. We hebben écht iedereen nodig. Van familie tot buren, van onderwijs tot bedrijfsleven, van drogist tot buurthuis en van schuldhulpverlening tot ziekenhuis. Ook als professionals in het sociaal domein doen we er alles aan om deze verdrietige cijfers naar beneden te krijgen. Daarom is SAM partner in de brede coalitie van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Ga naar samenmindersuicide.nl.

Vanaf vandaag kan iedereen op de website samenmindersuicide.nl lezen hoe we samen suïcide kunnen voorkomen. Dat is hard nodig. Elke dag overlijden in Nederland vijf mensen door suïcide. Daarnaast doen dagelijks nog eens 135 mensen een suïcidepoging. Gezamenlijke actie is dus nodig om deze verdrietige cijfers naar beneden te krijgen.

De nieuwe website geeft een compleet en handig overzicht van alle projecten van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025, een vijfjarig plan om suïcide en suïcidepogingen in Nederland terug te dringen. In de Landelijke Agenda slaan tal van organisaties – waaronder SAM - de handen ineen onder de noemer ‘Samen Minder Suïcide’, om suïcidepreventie in verschillende domeinen stevig op de kaart te zetten. Met als ultiem doel: het aantal suïcides en suïcidepogingen in Nederland terugdringen.

Dus neem snel een kijkje: samenmindersuicide.nl

Wil je met collega’s in het sociaal domein sparren hierover? Laat het weten via hallo@sam.nl!

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …