nieuws

SAMen vechten tegen discriminatie op de arbeidsmarkt

Schermafbeelding 2022-05-26 om 15.40.58.png

Er is nog werk aan de winkel als het gaat om de aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt. Tijdens de werkconferentie ‘Doen wat werkt’ afgelopen donderdag 19 mei werden daarom talloze goede voorbeelden opgehaald om die discriminatie tegen te gaan. ‘De saamhorigheid en vastberadenheid om dit aan te pakken was overal voelbaar,’ volgens Nora Kasmi die er met Celia Marijanan namens SAM aanwezig was.

Deze werkconferentie was onderdeel van de Werkagenda VIA (Verder Integratie op de Arbeidsmarkt).

Nora en Celia zijn enthousiast over de conferentie. Nora: “Er waren inspirerende workshops en sprekers. Je voelde gewoon dat iedereen vastbesloten is dit probleem aan te pakken.”

Altijd ‘scoren’?
Nora: “Ik verwijs vaak naar de uitspraak van Froukje de Jong, wethouder Werk en Inkomen in Almere. Zij zegt ‘om te kunnen scoren, moeten de juiste spelers opgesteld worden.’ De vraag is dan: wie zijn die spelers? Maar ook: moet je altijd willen ‘scoren’? Voor SAM zijn de professionals in het werkveld de juiste spelers die worden opgesteld, om bijstandsgerechtigden te ondersteunen en begeleiden naar werk. Daarom heeft SAM zich als beroepsvereniging gecommitteerd aan de werkagenda VIA. We richten ons vooral op het thema arbeidstoeleiding.”

Andere achternaam
Namens SAM zit Nora Kasmi in de Taskforce en Celia Marijanan in de werk- en themagroep van de werkagenda VIA. Celia: “Het doel is helder: iedereen volwaardig mee laten doen in de samenleving, ook als je een andere achternaam hebt.“ Zowel Nora als Celia hebben een persoonlijke drive om zich hard te maken voor het onderwerp gelijke kansen en het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt: hun kinderen. “We zetten onze eigen ervaringen en successen in om de weg vrij te maken voor onze kinderen.”

Iets moois
Hoe ze dit gaan doen en aanpakken, dat lees je snel: na de zomer komt SAM met iets moois op dit thema! Wil je eerder al hierover in gesprek, of heb je ideeën hoe het anders kan? Of wil je juist een succesverhaal met ons delen? Mail dan naar nora.kasmi@sam.nl en neem deel aan de SAMendenkgroep.

Hier vind je het magazine met het verslag van de werkconferentie.

gerelateerde artikelen

trainingsaanbod 113
15 mei

Met een jongvolwassene over zelfmoord praten. Hoe dan?

Soms vermoed je iets. En denk je later: had ik maar… Soms vermoed je niets en gebeurt het toch. Zelfmoord …

internetconsultatie
13 mei

Wetswijziging financieel ontzorgen inburgeraars

Op het ministerie van SZW ligt een wetswijziging klaar die gaat over het financieel ontzorgen van (asiel)statushouders. Die wijziging wordt …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …