nieuws

SAMen vechten tegen discriminatie op de arbeidsmarkt

Schermafbeelding 2022-05-26 om 15.40.58.png

Er is nog werk aan de winkel als het gaat om de aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt. Tijdens de werkconferentie ‘Doen wat werkt’ afgelopen donderdag 19 mei werden daarom talloze goede voorbeelden opgehaald om die discriminatie tegen te gaan. ‘De saamhorigheid en vastberadenheid om dit aan te pakken was overal voelbaar,’ volgens Nora Kasmi die er met Celia Marijanan namens SAM aanwezig was.

Deze werkconferentie was onderdeel van de Werkagenda VIA (Verder Integratie op de Arbeidsmarkt).

Nora en Celia zijn enthousiast over de conferentie. Nora: “Er waren inspirerende workshops en sprekers. Je voelde gewoon dat iedereen vastbesloten is dit probleem aan te pakken.”

Altijd ‘scoren’?
Nora: “Ik verwijs vaak naar de uitspraak van Froukje de Jong, wethouder Werk en Inkomen in Almere. Zij zegt ‘om te kunnen scoren, moeten de juiste spelers opgesteld worden.’ De vraag is dan: wie zijn die spelers? Maar ook: moet je altijd willen ‘scoren’? Voor SAM zijn de professionals in het werkveld de juiste spelers die worden opgesteld, om bijstandsgerechtigden te ondersteunen en begeleiden naar werk. Daarom heeft SAM zich als beroepsvereniging gecommitteerd aan de werkagenda VIA. We richten ons vooral op het thema arbeidstoeleiding.”

Andere achternaam
Namens SAM zit Nora Kasmi in de Taskforce en Celia Marijanan in de werk- en themagroep van de werkagenda VIA. Celia: “Het doel is helder: iedereen volwaardig mee laten doen in de samenleving, ook als je een andere achternaam hebt.“ Zowel Nora als Celia hebben een persoonlijke drive om zich hard te maken voor het onderwerp gelijke kansen en het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt: hun kinderen. “We zetten onze eigen ervaringen en successen in om de weg vrij te maken voor onze kinderen.”

Iets moois
Hoe ze dit gaan doen en aanpakken, dat lees je snel: na de zomer komt SAM met iets moois op dit thema! Wil je eerder al hierover in gesprek, of heb je ideeën hoe het anders kan? Of wil je juist een succesverhaal met ons delen? Mail dan naar nora.kasmi@sam.nl en neem deel aan de SAMendenkgroep.

Hier vind je het magazine met het verslag van de werkconferentie.

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …