nieuws

SAM Workshop ‘Kopkrakers in mijn organisatie: hoe dan?’

workshop kopkrakers.png

Wil jij collega’s – en jezelf! – verder helpen met de inzet van Kopkrakers? Het doel: nadenken over de begeleiding van cliënten met behulp van dilemma’s.

We zoeken re-integratieprofessionals die mee willen denken over de inzet van Kopkrakers in hun organisaties: wat moeten we daarvoor regelen? Wie moeten erbij betrokken worden? Wat kan het opleveren?

Zo werkt Kopkrakers: via een app (en een gespreksmethode) krijg je elke maand een casus met een dilemma voorgelegd. Er worden 2 goede manieren gegeven om deze casus te begeleiden. De professional moet één manier kiezen. Daarna kunnen professionals van gedachten wisselen: waarom heb je voor de ene of ander manier gekozen? (zie Kopkrakers met o.a. een video).

SAM, Divosa, LCR, Movisie, Muzus en TNO werken hieraan met hulp van verschillende professionals. Daar ben jij er binnenkort misschien één van!

Heb je interesse? Dan gaan we graag online met je in gesprek:

Voor vragen of meer informatie: Wilma Otten (wilma.otten@tno.nl) of Margarethe Hilhorst (margarethe.hilhorst@sam.nl)

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …