nieuws

IPS-methode vergroot kans op een baan

sterk door werk

Uit onderzoek van UWV en Amsterdam UMC blijkt dat re-integratiemethode IPS (Individuele Plaatsing en Steun) in vergelijking met andere dienstverlening van UWV, de beste kans geeft op een baan voor mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid.

IPS is succesvol
Uit het onderzoek blijkt dat IPS over een langere periode leidt tot 5 tot 9-% punten hogere kans op betaald werk dan de gebruikelijke dienstverlening. “De uitkomsten zijn succesvol en significant te noemen. Tot 9 procent is aanzienlijk als je bedenkt dat van deze groep maar 1 op de 5 betaald werk heeft. Dan is van 20 procent naar 29 procent een grote stap”, aldus Han Anema, Professor Social Medicine van Amsterdam UMC.

Vergoeden voor iedereen
Een belangrijke aanbeveling is volgens professor Anema dat de vergoeding voor IPS ruimer zou moeten zijn. “Het is nu structureel geregeld voor mensen die een UWV-uitkering hebben. Maar nog niet structureel geregeld voor mensen die een gemeente-uitkering hebben. Dat is de eerste stap die gezet moet worden. Dat het vergeod wordt voor iedereen die een uitkering heeft.”

Hier lees je alles over dit onderzoek. En over IPS. Mét video!

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …