nieuws

IPS-methode vergroot kans op een baan

sterk door werk

Uit onderzoek van UWV en Amsterdam UMC blijkt dat re-integratiemethode IPS (Individuele Plaatsing en Steun) in vergelijking met andere dienstverlening van UWV, de beste kans geeft op een baan voor mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid.

IPS is succesvol
Uit het onderzoek blijkt dat IPS over een langere periode leidt tot 5 tot 9-% punten hogere kans op betaald werk dan de gebruikelijke dienstverlening. “De uitkomsten zijn succesvol en significant te noemen. Tot 9 procent is aanzienlijk als je bedenkt dat van deze groep maar 1 op de 5 betaald werk heeft. Dan is van 20 procent naar 29 procent een grote stap”, aldus Han Anema, Professor Social Medicine van Amsterdam UMC.

Vergoeden voor iedereen
Een belangrijke aanbeveling is volgens professor Anema dat de vergoeding voor IPS ruimer zou moeten zijn. “Het is nu structureel geregeld voor mensen die een UWV-uitkering hebben. Maar nog niet structureel geregeld voor mensen die een gemeente-uitkering hebben. Dat is de eerste stap die gezet moet worden. Dat het vergeod wordt voor iedereen die een uitkering heeft.”

Hier lees je alles over dit onderzoek. En over IPS. Mét video!

gerelateerde artikelen

01_20211011_Inburgering_beeld_V01
18 april

Gevraagd: inburgeringsconsulenten met een mening

In de media zien we regelmatig iets over de nieuwe inburgeringswet. We lezen artikelen en beschouwingen, maar weinig vanuit de …

wetsartikel pro actieve dienstverlening
18 april

Wetsvoorstel pro-actieve dienstverlening: wat merk jij ervan?

SAM houdt in de gaten of wetsvoorstellen belangrijk zijn voor ons werk. Dit is er zo eentje die we er …

inaugurele rede lineke van hal
08 april

“Versterken van publieke professionaliteit is cruciaal”

Dr. Lineke van Hal hield op 26 maart 2024 haar inaugurele rede als lector ‘Beroepsvorming in het Publiek Sociaal Domein’. …