nieuws

Hoe diversiteitssensitief is jouw gemeente? Doe de quickscan!

diversiteitssensitief gemeente werkagenda via.png

Culturele verschillen op de werkvloer leveren zóveel voordelen op. Je kunt nu meedoen aan het testen van een quickscan: dan zie je hoe diversiteitssensitief je als gemeente bent en wat er eventueel nog beter kan.

Wist je dat organisaties met culturele verschillen op de werkvloer:

  • problemen beter oplossen omdat hun medewerkers creatievere oplossingen bedenken?
  • meer talent werven?
  • meer tevreden medewerkers hebben die daardoor ook erg loyaal zijn?

Samen met Verwey-Jonker ontwikkelt SAM daarom een quickscan. We zoeken gemeenten die dit nieuwe hulpmiddel willen testen. Als je in deze fase meedoet – en dus bijdraagt aan de ontwikkeling – krijg je extra begeleiding en advies van de onderzoekers van Verwey Jonker.

Van management tot uitvoering
Sensitief zijn voor diversiteit is nodig in alle lagen van de organisatie. Daarom is het de bedoeling dat management (teamleider Werk) beleid én uitvoering (werkconsulent) meedoen: minstens drie personen dus.

Kleine tijdsinvestering
Het zijn ongeveer 25 vragen waar je 30 – 45 minuten mee bezig bent. Je krijgt tegelijkertijd veel extra informatie over diversiteitssensitief werken. Naderhand plannen we nog een interview in van een uur om te horen hoe jullie de scan hebben ervaren.

Doen jullie mee?
Dit is een mooie kans om nog sensitiever te gaan werken. En zo de positieve effecten van diversiteit binnen jullie eigen organisatie te vergroten.

Heb je interesse, of eerst nog wat vragen? Mail dan gerust naar Celia Maryanan, programmamanager Gelijke Kansen bij SAM. Celia.maryanan@sam.nl

Dit is een initiatief van:

werkagenda via.png

gerelateerde artikelen

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

wist je dat-sam-1200
23 april

Wist je dat…. bijstand geen inkomen is, maar een voorziening?

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest: gokken met bijstandsgelden. De vraag is: mag dat? De bijstand …