nieuws

Hoe diversiteitssensitief is jouw gemeente? Doe de quickscan!

diversiteitssensitief gemeente werkagenda via.png

Culturele verschillen op de werkvloer leveren zóveel voordelen op. Je kunt nu meedoen aan het testen van een quickscan: dan zie je hoe diversiteitssensitief je als gemeente bent en wat er eventueel nog beter kan.

Wist je dat organisaties met culturele verschillen op de werkvloer:

  • problemen beter oplossen omdat hun medewerkers creatievere oplossingen bedenken?
  • meer talent werven?
  • meer tevreden medewerkers hebben die daardoor ook erg loyaal zijn?

Samen met Verwey-Jonker ontwikkelt SAM daarom een quickscan. We zoeken gemeenten die dit nieuwe hulpmiddel willen testen. Als je in deze fase meedoet – en dus bijdraagt aan de ontwikkeling – krijg je extra begeleiding en advies van de onderzoekers van Verwey Jonker.

Van management tot uitvoering
Sensitief zijn voor diversiteit is nodig in alle lagen van de organisatie. Daarom is het de bedoeling dat management (teamleider Werk) beleid én uitvoering (werkconsulent) meedoen: minstens drie personen dus.

Kleine tijdsinvestering
Het zijn ongeveer 25 vragen waar je 30 – 45 minuten mee bezig bent. Je krijgt tegelijkertijd veel extra informatie over diversiteitssensitief werken. Naderhand plannen we nog een interview in van een uur om te horen hoe jullie de scan hebben ervaren.

Doen jullie mee?
Dit is een mooie kans om nog sensitiever te gaan werken. En zo de positieve effecten van diversiteit binnen jullie eigen organisatie te vergroten.

Heb je interesse, of eerst nog wat vragen? Mail dan gerust naar Celia Maryanan, programmamanager Gelijke Kansen bij SAM. Celia.maryanan@sam.nl

Dit is een initiatief van:

werkagenda via.png

gerelateerde artikelen

wetsartikel pro actieve dienstverlening
18 april

Wetsvoorstel pro-actieve dienstverlening: wat merk jij ervan?

SAM houdt in de gaten of wetsvoorstellen belangrijk zijn voor ons werk. Dit is er zo eentje die we er …

01_20211011_Inburgering_beeld_V01
18 april

Gevraagd: inburgeringsconsulenten met een mening

In de media zien we regelmatig iets over de nieuwe inburgeringswet. We lezen artikelen en beschouwingen, maar weinig vanuit de …

inaugurele rede lineke van hal
08 april

“Versterken van publieke professionaliteit is cruciaal”

Dr. Lineke van Hal hield op 26 maart 2024 haar inaugurele rede als lector ‘Beroepsvorming in het Publiek Sociaal Domein’. …