nieuws

Hoe ben jij bezig met professionaliseren?

vragenlijst professionalisering

Kennis en vaardigheden? Check. Passie voor mijn vak? Best wel. De wil en mogelijkheden om te (blijven) leren en ontwikkelen? Soms wel, soms niet. Naar dat laatste doet Lineke van Hal onderzoek. Zij is bijzonder lector ‘Beroepsvorming professionals publiek sociaal domein. Met wie en wanneer reflecteer jij op je handelen? Waar wil je meer over leren? SAM is samen met Lineke op zoek naar een stand van zaken. Om aan te blijven sluiten op de professionaliseringsbehoefte van jou en al je collega’s in het land. Doe mee en vul de vragenlijst in (anoniem)!

Direct naar de vragenlijst (20 min.)

Voor de kwaliteit van dienstverlening is vakmanschap van uitvoerend professionals in het publiek sociaal domein van groot belang, betoogt Lineke. “Bij vakmanschap draait het om drie dingen: de juiste kennis en vaardigheden, passie voor het vak en de wil om te (blijven) leren en ontwikkelen. Dat laatste doen professionals bijvoorbeeld door deel te nemen aan professionaliseringsactiviteiten en door te reflecteren op hun handelen. Daar gaat deze vragenlijst over.”

Om te weten hoe het ervoor staat met ‘onze’ professionalisering…
De vragenlijst is bedoeld voor professionals in de uitvoering van het publiek sociaal domein. De antwoorden op de vragen dragen bij aan de verdere professionalisering van hun vak. Lineke: “Ik gebruik de resultaten van dit vragenlijstonderzoek om de stand van zaken van de professionalisering in het publiek sociaal domein inzichtelijk te maken.”

… en het goede aanbod te (laten) ontwikkelen
Als beroepsvereniging gebruikt SAM de resultaten om haar activiteiten af te stemmen op de behoeften van uitvoerend professionals. Tijdens de SAM Dagen van de Uitvoering (Check onze activiteitenkalender!) presenteren Lineke en Louis Polstra (lector Hanzehogeschool) de resultaten.

Help je mee?
De vragenlijst bestaat uit een aantal vragen en stellingen. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. We gaan vertrouwelijk met je antwoorden om. Dat betekent dat de antwoorden die je geeft, in de verslaglegging niet naar jou als persoon te herleiden zijn.

Heb je collega’s die dit nieuwsbericht niet ontvangen en/of die geen lid zijn van SAM? Ook hun antwoorden zijn van belang. Voel je daarom vrij om de link naar de vragenlijst met hen te delen.

Je kan de vragenlijst invullen tot 31 januari 2024.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Lineke, via lineke.vanhal@zuyd.nl

Vul de vragenlijst in

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …