nieuws

Gratis online webinar: Laat verrekenen geen beperking zijn

20210718_Nieuwsbeeld_Verreken-geen-beperking.png

In Nederland hebben 200.000 mensen met een arbeidsbeperking te maken met negatieve gevolgen van de inkomstenverrekening. Meedoen op de arbeidsmarkt leidt vaak tot een kettingreactie van onzekerheden en problemen. Uit onderzoek van Muzus en Optimalistic – waarbij bijna 800 mensen met een arbeidsbeperking hebben meegedaan – blijkt dat 61% in de financiële problemen komt door de manier waarop hun inkomsten worden verrekend met een uitkering. Bij 9 op de 10 respondenten uit dit onderzoek leidt de inkomstenverrekening tot stress, angst en onzekerheid over hun inkomen.


Om deze reden organiseren Muzus en Optimalistic op donderdag 24 juni van 9.00 tot 11.00 het gratis online webinar ‘Laat verrekenen geen beperking zijn’ waarin ze je meenemen in de resultaten van het onderzoek aan de hand van de design thinking methodiek.


Het programma uitgelicht

Voor mensen in de bijstand zou een uitkering een oplossing moeten zijn, maar uit het onderzoek van Muzus en Optimalistic blijkt vaak het tegendeel vaak waar te zijn. Het onderzoek bestaat uit een unieke mix tussen contextmapping onderzoek, processcans en grootschalig kwantitatief onderzoek. Ze nemen je graag mee in de resultaten, verhalen van de doelgroep en het beleid dat hieraan ten grondslag ligt. Maar ze kijken ook vooruit: hoe kunnen we morgen al een verschil maken door de klant écht centraal te zetten in de dienstverlening?


Waar en wanneer?

Het webinar zal online plaatsvinden op donderdag 24 juni 2021 van 9.00 tot 11.00 uur.


Aanmelden en verdere informatie

Wil je je aanmelden voor het gratis online webinar? Klik dan hier. Of ben je geïnteresseerd in het gehele onderzoeksrapport? Klik dan hier.

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …