nieuws

Enquête: wat vind jij van een lerend netwerk?

werkagenda-via.png

Samen met de gemeenten Almere, Enschede, Nijmegen, Leiden, Rotterdam en Amsterdam zijn binnen het programma Verdere Integratie op de Arbeidsmarkt (VIA allerlei effectieve en kansrijke lessen verzameld om mensen met een migratieachtergrond te begeleiden naar (vrijwilligers)werk of meer te laten participeren.

Wat vind jij van een lerend netwerk?
VIA zou hier graag op voortbouwen en deze lessen verspreiden en aanvullen. Bijvoorbeeld via een lerend netwerk waarin partijen kennis kunnen borgen en verdiepen. En waar (praktische) tips en werkwijzen voor zowel beleid als uitvoering kunnen worden uitgewisseld.

Heb je 5 minuten?
Met enkele meerkeuzevragen (invultijd maximaal 5 minuten) kun je aangeven of je behoefte hebt aan een dergelijk lerend netwerk. Wil je dat doen vóór vrijdag 21 januari? Dat kan via deze link.

Dit las je al eerder over Werkagenda VIA op onze site.

VIA richt zich op het verkleinen van de achterstanden op de arbeidsmarkt van mensen met een migratieachtergrond en op het creëren van gelijke kansen van deze groep. Een actueel thema, getuige ook weer de laatste CBS-cijfers van 2021. Hieruit blijkt onder meer dat afgelopen maand enkele duizenden bijstandsgerechtigden zijn uitgestroomd, waarvan slechts enkele honderden bijstandsgerechtigden met een niet-westerse migratieachtergrond. En dit terwijl deze laatste groep 51,4% van de populatie in de bijstand uitmaakt.  

gerelateerde artikelen

hans bussing kascontrole
03 mei

Hans zoekt een collega-schatkistbewaker

SAM is een vereniging. En we doen alles zoals het hoort. We hebben dus een ledenvergadering, een jaarrekening én een …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …