nieuws

Nieuw! De Inburgeringspodcast!

Schermafbeelding 2022-09-27 om 13.18.25.png

Vanaf vandaag staat de eerste Inburgeringspodcast online. Met interviews met deskundigen en professionals uit de praktijk. Met voorbeelden en heel veel tips. SAM werkte er van harte aan mee.

Begin 2022 trad de nieuwe Wet Inburgering in werking. Gemeenten hebben nu een belangrijke rol bij de begeleiding van nieuwkomers die inburgeringsplichtig zijn. En juist voor die gemeenten komen er nu veel extra taken bij. Want hoe verloopt nu het traject van voorinburgering? En hoe ga je als gemeente om met de brede intake en het Plan Inburgering en Participatie (PIP)? En wat komt er kijken bij het leren van de taal in combinatie met toeleiding naar werk?

Vijfdelige reeks
Dat en meer komt aan de orde in de Inburgeringspodcast. Een vijfdelige reeks over de nieuwe Inburgeringswet. Abonneer je meteen even, dan hoef je geen aflevering te missen. De podcast is te beluisteren via alle populaire podcastapps. 

De Inburgeringspodcast is een project van VNG, Divosa en SAM. 

gerelateerde artikelen

trainingsaanbod 113
15 mei

Met een jongvolwassene over zelfmoord praten. Hoe dan?

Soms vermoed je iets. En denk je later: had ik maar… Soms vermoed je niets en gebeurt het toch. Zelfmoord …

internetconsultatie
13 mei

Wetswijziging financieel ontzorgen inburgeraars

Op het ministerie van SZW ligt een wetswijziging klaar die gaat over het financieel ontzorgen van (asiel)statushouders. Die wijziging wordt …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …