nieuws

KWI on tour: over ongelijkheid op 13 oktober

Afbeelding1KWI.png

Het Kennisplatform Werk en Inkomen (KWI) van het UWV organiseert een serie openbare bijeenkomsten – ‘KWI on tour’ – over sociale ongelijkheid. Interessant voor alle uitvoerend professionals. Op donderdag 13 oktober van 14:00 tot 16:30 uur in Den Haag én online.

Tijdens de bijeenkomsten wordt verkend welke kennis er al is en welke beleidsvragen daarmee beantwoord kunnen worden? En: welke vraagstukken zijn nog onbeantwoord?

De laatste jaren is meer bekend geworden over de invloed van life events op sociale ongelijkheid. Een systematisch overzicht van de mate waarin én de wijze waarop deze life events van invloed zijn op de arbeidsmarkt- en inkomenspositie van mensen ontbreekt echter. Daarnaast is er niet of nauwelijks inzicht in het cumulatieve effect (van de verschillende combinaties) van deze life events én de gevolgen daarvan. Tot slot zijn er nog tal van beleidsmatige vragen rond de life events: wat is er nodig om de negatieve gevolgen te beperken?

‘KWI on tour’ bestaat uit zes bijeenkomsten over de rol van deze life events onder het thema ‘Ongelijkheid; Van de wieg tot het graf’. De zes bijeenkomsten volgen de levensloop van de mens en vormen zo een geheel, maar iedere bijeenkomst kan apart worden gevolgd.

Vragen over 'KWI on tour'? Stuur een mail naar KWI@uwv.nl.

Meer informatie vind je hier.

gerelateerde artikelen

trainingsaanbod 113
15 mei

Met een jongvolwassene over zelfmoord praten. Hoe dan?

Soms vermoed je iets. En denk je later: had ik maar… Soms vermoed je niets en gebeurt het toch. Zelfmoord …

internetconsultatie
13 mei

Wetswijziging financieel ontzorgen inburgeraars

Op het ministerie van SZW ligt een wetswijziging klaar die gaat over het financieel ontzorgen van (asiel)statushouders. Die wijziging wordt …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …