nieuws

‘’Inclusie en veiligheid: naar een lerende praktijk”

inclusie en veiligheid.png

Hoe verbeteren we samen de dienstverlening aan risicojongeren en ex-gedetineerden? Dat is de centrale vraag van het onderzoekstraject Inclusie en Veiligheid (I&V). Voor de eerste bijeenkomst op 26 januari zijn leden van SAM van harte uitgenodigd! Deze bijeenkomst staat namelijk in het teken van uitwisseling tussen professionals.

Onderzoekers van Avans Hogeschool zijn in september 2022 met het project Inclusie en veiligheid gestart, met professionals uit de gemeenten Zoetermeer, Breda en Amsterdam. Binnenkort start ook de coaching van een team in de PI Dordrecht. Inclusie & Veiligheid maakt onderdeel uit van een meerjarig onderzoekstraject van het subsidieprogramma Vakkundig aan het werk vanuit ZonMw. Het onderzoek richt zich op de begeleiding door gemeenten en zorgprofessionals bij de re-integratie van burgers. Het doel is om de re-integratie van burgers met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt of het onderwijs te verbeteren en te leren van de handelingsalternatieven van professionals. Imane Chentouf van Avans legt uit: “Samen werken we aan het duurzaam verbeteren van de dienstverlening aan risicojongeren en ex-gedetineerden. Wat is er nodig om dit te realiseren en wat kunnen we als professionals van elkaar leren? Welke dillema’s ervaar je in de dagelijkse praktijk die een optimale dienstverlening in de weg staan?”

Op deze vragen gaan de onderzoekers samen met professionals antwoorden formuleren tijdens de netwerkbijeenkomst op 26 januari.

  • Datum: 26 januari 2023
  • Tijd: 13:00 – 16:30 (12:00 inloop inclusief lunch)
  • Locatie: Divosa, Aidadreef 8, 3561 GE Utrecht

Toelichting:
Imane: “In de eerste plaats komen alle I&V betrokkenen bijeen en bouwen we het lerend netwerk van ‘professionals in de lead’ verder uit. We verwelkomen voor deze eerste bijeenkomst de professionals uit de gemeente Zoetermeer en Amsterdam. Ook landelijke ketenpartners uit het sociaal domein SAM en Divosa steunen het onderzoek en dragen bij aan de missie van het programma. SAM en Divosa treden tevens op als gastlocatie en nodigen leden uit om mee te praten. We hopen dat iedereen geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis gaat.

Programma:
12:00 – 13:00 Inloop inclusief lunch
13:00 – 13:05 Welkom: gastlocatie Divosa
13:05 – 13:20 Opening: Avans onderzoekers Suzanne Tan & Noël Romijn
13:20 – 13:50 Speeddate sessie
13:50 – 15:35 Workshop 1: mijn cirkel van invloed
15:35 – 15:50 Pauze
15:50 – 16:30 Workshop 2: groeimanifest ‘De professional van de toekomst’
16:30 – 17:00 Einde: borrel en samenvatting Henk Spies

Aanmelden:
Meld je aan via Imane Chentouf: I.Chentouf@avans.nl of 06-54940221. Voor specifieke (dieet)wensen neem gerust contact op.

Parkeerinformatie:

Aidadreef 8
3561 GE Utrecht

Postbus 9563
3506 GN Utrecht

Het kantoor van Divosa bevindt zich in kantoorgebouw Forum II (naast station Utrecht Overvecht), 2e etage.

Wij adviseren je om met het OV te komen. Stel de navigatie in op Aidadreef 4, 3561 GE Utrecht als je met de auto komt. Je kunt gratis parkeren in de omliggende straten en op het P+R terrein naast het gebouw.

gerelateerde artikelen

trainingsaanbod 113
15 mei

Met een jongvolwassene over zelfmoord praten. Hoe dan?

Soms vermoed je iets. En denk je later: had ik maar… Soms vermoed je niets en gebeurt het toch. Zelfmoord …

internetconsultatie
13 mei

Wetswijziging financieel ontzorgen inburgeraars

Op het ministerie van SZW ligt een wetswijziging klaar die gaat over het financieel ontzorgen van (asiel)statushouders. Die wijziging wordt …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …