nieuws

Subsidieregeling IPS van start!

Subsidieregeling IPS.png

De langverwachte ‘subsidieregeling IPS-trajecten voor de gemeentelijke doelgroep’ gaat uiterlijk 1 maart 2023 van start. Divosa organiseert webinars over de aanvraagprocedure.

Het gaat om IPS-begeleidingstrajecten (Individuele Plaatsing en Steun) voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die een bijstandsuitkering ontvangen. Zij vallen daarmee onder verantwoordelijkheid van gemeenten.

Ook terugwerkende kracht
Ggz-instellingen kunnen bij gemeenten subsidie aanvragen in 2023 en 2024 voor IPS-begeleiding. Ook de in 2022 gestarte IPS-trajecten kunnen met terugwerkende kracht worden ingediend voor deze regeling. Het nu beschikbaar genomen subsidiebedrag is 21 miljoen.

Webinars en spreekuur
Om gemeenten te helpen bij de implementatie van de aanvraagprocedure, organiseert Divosa vanuit haar betrokkenheid bij het project Hoofdzaak}Werk drie webinars inclusief online spreekuur op donderdag 15 december, dinsdag 17 januari en donderdag 16 februari. Klantmanagers bij gemeenten en andere betrokkenen bij het toeleiden van uitkeringsgerechtigden naar de arbeidsmarkt kunnen zich hiervoor aanmelden.

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Voor meer informatie kun je ook altijd rechtstreeks contact op nemen met Cris Bergmans.

Cris Bergmans.png

Hoofdfoto: Divosa

gerelateerde artikelen

oproep kopkrakers
08 mei

Help mee nieuwe Koprakers te ontwikkelen!

Iemand motiveren om te solliciteren ónder zijn ontwikkelingsniveau, hoe zou jij dat doen? Dat is een typische ‘Kopkraker’. Kopkrakers is …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …

oproep begeleidingscommissie
07 mei

Gezocht: leden begeleidingscommissie uitfasering ‘UWV-portaal voor Gemeenten’

Het ‘UWV-portaal voor Gemeenten’ wordt uitgefaseerd: de software past niet meer bij de dienstverlening van morgen. UWV en VNG hebben …