nieuws

Podcast “Arbeid is herstel”

01_20211011_Podcast_beeld_V01.png

Een inspirerend gesprek met Jildau His, casemanager gemeente Ooststellingwerf en projectleider psychische kwetsbaarheid bij beroepsvereniging SAM. Ze pleit voor tijd en echte aandacht voor de kandidaat, voor regie van de kandidaten over hun eigen traject en voor een goed netwerk met Wmo-collega’s en jobcoaches. Verder roept ze op tot nazorg en hoopt ze dat iedereen zich realiseert: arbeid is herstel.


Direct naar de podcast.


Jildau His van ’t Zand vindt dat casemanagers meer tijd en aandacht moeten kunnen hebben voor de mensen waarom het gaat. “Echt contact is heel belangrijk. Maar mensen moeten ook de regie krijgen over hun eigen traject, dat levert echt wat op.”


Daarnaast moet je als casemanager volgens Jildau ook weten wat er op andere gebieden gebeurt. “We werken nog te veel in strakke processen: het is óf werk óf zorg. Dan wordt het proces leidend, in plaats van de kandidaat. We moeten elkaars expertise gebruiken zodat de kandidaat zich verder kan ontwikkelen. We moeten een goed netwerk van professionals vormen, met bijvoorbeeld onze Wmo-collega’s. Er kan veel, maar we moeten dat als professionals wel samen doen.”


Luister de podcast en laat je inspireren. Bezoek ook www.sam.nl om te zien wat beroepsvereniging SAM allemaal organiseert voor uitvoerend professionals in het publiek sociaal domein. Bijvoorbeeld op het gebied van psychische kwetsbaarheid en samenwerking tussen GGZ en Werk en Inkomen.


Beluister de podcast.

gerelateerde artikelen

oproep kopkrakers
08 mei

Help mee nieuwe Koprakers te ontwikkelen!

Iemand motiveren om te solliciteren ónder zijn ontwikkelingsniveau, hoe zou jij dat doen? Dat is een typische ‘Kopkraker’. Kopkrakers is …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …

oproep begeleidingscommissie
07 mei

Gezocht: leden begeleidingscommissie uitfasering ‘UWV-portaal voor Gemeenten’

Het ‘UWV-portaal voor Gemeenten’ wordt uitgefaseerd: de software past niet meer bij de dienstverlening van morgen. UWV en VNG hebben …