kwaliteitsregister

Je onderscheidt je als uitvoerder in een kwaliteitsregister. SAM werkt straks samen met verschillende organisaties in een kwaliteitsregister voor een brede groep uitvoerders.

SAM is bezig met een kwaliteitsregister...

Hoe toon je dat jij een lerende professional bent? Hoe onderscheid je je en laat je jouw werkgever zien welke deskundigheid je hebt?

Als beroepsgroep wil je graag laten zien dat je de professionele ontwikkeling serieus neemt. Dat gaat vooral op voor uitvoerders zoals klantmanagers, schulddienstverleners, jobcoaches, participatieconsulenten, kwaliteitsmedewerkers, Wmo- en (jeugd)zorgconsulenten.

Meer en meer wordt erkend dat alle mensen die onder SAM vallen een sleutelrol vervullen in het sociaal domein. Dan is het des te belangrijker dat iedereen die bij SAM hoort ervoor zorgt dat hij of zij zich ontwikkelt.

Het kwaliteitsregister wordt opgezet in samenwerking met andere organisaties.
Deelname eraan is straks vrijwilliger. Wie eenmaal is aangemeld, laat zien dat alle vaardigheden op peil zijn en op peil blijven!

...het 'oude' LEER-register blijft nog even bestaan

De voorloper van SAM (de BvK) had een LEER-register opgezet. Tot het moment dat het kwaliteitsregister er staat, blijft het LEER-register actief. Het wordt alleen niet meer verder ontwikkeld.

Lerende professionals

Een van de basiselementen van het vak van uitvoerend professional is dat je je blijft ontwikkelen. Stilstaan is in het sociaal domein geen optie, omdat het hele veld zo vaak verandert. Niet alleen wet- en regelgeving veranderen, maar door allerlei economische ontwikkelingen veranderen doelgroepen soms ook.

Omdat je steeds meebeweegt, jezelf schoolt en vaardigheden op peil brengt, ben je een lerende professional. Je bent heel veel waard voor jouw werkgever of opdrachtgever, maar ook voor de burgers die jij helpt. En je zorgt ervoor dat jouw vak serieus wordt genomen!

Kwaliteitsregister

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.