activiteiten

Samen naar een goede match tussen werkgever en statushouder

None

In deze workshop staat het faciliteren van tweerichtingsverkeer tussen potentiële werkgevers en statushouders centraal: hoe breng je beide werelden samen voor een duurzame plaatsing?

We spelen een interactief spel, speciaal voor professionals die statushouders naar werk bemiddelen. Samen verken je welke kennis en kunde bijdraagt aan een succesvolle, duurzame match tussen werkgever en nieuwkomer. Met behulp van ieders expertise en ondersteund met inzichten uit recent onderzoek, ontwikkel je in kleine groepen een praktische ‘routekaart’ met acties en tools die de bemiddeling van statushouders naar passend werk bevordert. Deze ‘routekaart’ kun je meenemen naar je eigen dagelijkse praktijk.

Dit nieuwe spel maakt onderdeel uit van een recent ontwikkelde training voor gemeentelijke professionals in de arbeidsmarktregio Werk in Zicht (Groningen en Noord-Drenthe). De trainers willen het spel graag oefenen met de deelnemers en horen na afloop graag jouw mening: zijn er aanpassingen nodig? Hoe kunnen we het verder verspreiden?

Werkwijze
De workshop is heel interactief. Na een korte introductie van de achtergrond van het spel en de spelregels, gaan we in groepjes (3-6 personen) aan de slag.

Spreker(s)
Sanne Hiemstra, onderzoeker Sociologie, Rijksuniversiteit Groningen
Nina Hansen, hoogleraar (adjunct) Sociale en Culturele Psychologie, Rijksuniversiteit Groningen

Doelgroep
De workshop is voor professionals die zich bezighouden met arbeidsmarktbemiddeling van statushouders en mensen met een migratieachtergrond. Denk bijv. aan accountmanagers, jobcoaches, werkcoaches, integratiecoaches en regievoerders.

Kennisniveau
De workshop maakt gebruik van ieders eigen vakkennis. De deelnemers kunnen van tevoren nadenken over de volgende vragen: 1) Welke acties en tools zet ik in om statushouders naar werk te bemiddelen? 2) Op welke manier richt ik mij op werkgevers? 3) Tegen welke drempels loop ik aan bij deze bemiddeling?