activiteiten

Jong Geleerd, Oud Geleerd: interprofessioneel samenwerken in het Poortwachterproces

None

Binnen de huidige praktijk van arbeid en gezondheid en de hectiek van alle dag zul je als professional regelmatig de neiging hebben je vooral te richten op je eigen rol en verantwoordelijkheden om (zieke) werkenden te ondersteunen bij re-integratie en de beoordeling van belastbaarheid. Maar juist binnen deze thematiek heb je met veel verschillende professionals uit verschillende beroepsgroepen te maken: Re-integratieprofessionals (UWV), arbeidsdeskundigen, HR-professionals, bedrijfsartsen en dan ben je er nog niet. Voor verbetering van de kwaliteit van het poortwachtersproces ligt de sleutel daarom in betere samenwerking en onderlinge afstemming tussen al deze professionals. Maar hoe doe je dat dan in alle drukte? En hoe stem je op inhoud methodisch met elkaar af? Dat staat centraal in deze workshop!

Werkwijze
Je maakt kennis met het project “Jong Geleerd, Oud Geleerd” en gaat vooral zelf aan de slag. We nemen ons eigen en elkaars afwegingskader onder de loep en laten zien op welke manieren je dit (met elkaar) door kunt zetten.

Spreker(s)
Lissa Hollmann, onderzoeker/trainer/adviseur bij ZINZIZ

Hilde van Ravenswaaij, onderzoeker/trainer/adviseur bij ZINZIZ

Doelgroep
Deze workshop is vooral bedoel voor professionals die te maken hebben met het poortwachtersproces. Dit betekent in de praktijk vooral re-integratiebegeleiders bij het UWV, jobcoaches, arbeidsdeskundigen en HR-professionals (algemeen). Onze vraag is dus ook: neem je collega arbeidsdeskundige of HR-professional gewoon mee!

Kennisniveau
Geen specifiek kennisniveau vereist.