nieuws

Help mee nieuwe Koprakers te ontwikkelen!

oproep kopkrakers

Iemand motiveren om te solliciteren ónder zijn ontwikkelingsniveau, hoe zou jij dat doen? Dat is een typische ‘Kopkraker’. Kopkrakers is een superpraktische app die professionals scherp houdt en helpt in hun ontwikkeling. Wil jij collega’s – en jezelf! – verder helpen met het bedenken en uitwerken van nog meer Kopkrakers?

Kijk op Kopkrakers om de app uit te proberen!

SAM zoekt re-integratieprofessionals die mee willen denken over de ontwikkeling van nieuwe Kopkrakers. Deze ontwikkelgroep komt ongeveer vijf keer bij elkaar, de bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur. Zowel fysiek als online, afhankelijk van ieders behoeften en mogelijkheden.

Zo werkt kopkrakers
Via een app (krijg je elke maand een casus met een dilemma voorgelegd. Er worden twee goede manieren gegeven om deze casus te begeleiden. De professional moet één manier kiezen. Daarna kunnen professionals van gedachten wisselen: waarom heb je voor de ene of andere manier gekozen? Zie ook: Kopkrakers, met o.a. een video.

Dit gaan we doen
We willen graag dat Kopkrakers goed aansluit bij de praktijk van de professionals. Daarom stellen we een ontwikkelteam samen van professionals die met hulp van experts zelf aan de slag gaan om een nieuwe Kopkraker te ontwikkelen en de ontwikkelmethode uit te proberen. Hoe halen we dilemma's op die zich in de praktijk voordoen? En hoe maken we daar een kopkraker van? Wie moeten erbij betrokken worden? En hoe bewaken we de kwaliteit van de kopkrakers?

Samenwerking
SAM, Divosa, LCR, Movisie, Muzus en TNO werken hieraan met hulp van verschillende professionals. Daar ben jij er binnenkort misschien één van!

Mail ons!
Heb je interesse? Stuur dan even een mailtje naar hallo@sam.nl.

Voor vragen of meer informatie: Marcel van Druenen (marcel.vandruenen@sam.nl) of Margarethe Hilhorst (margarethe.hilhorst@sam.nl)

gerelateerde artikelen

trainingsaanbod 113
15 mei

Met een jongvolwassene over zelfmoord praten. Hoe dan?

Soms vermoed je iets. En denk je later: had ik maar… Soms vermoed je niets en gebeurt het toch. Zelfmoord …

internetconsultatie
13 mei

Wetswijziging financieel ontzorgen inburgeraars

Op het ministerie van SZW ligt een wetswijziging klaar die gaat over het financieel ontzorgen van (asiel)statushouders. Die wijziging wordt …

lansco
08 mei

Voor jezelf beginnen vanuit de bijstand: bij een sociale coöperatie

Mensen aan het werk helpen is de kern van wat je doet. Maar wat als iemand echt niet voor een …