word vandaag nog lid!

  • Onderscheid jezelf en verstevig je positie
  • Je ontmoet vakgenoten, profiteert van het brede aanbod
  • Je ontwikkelt jezelf, blijft een lerende professional
  • SAM verbindt, is spreekbuis van uitvoerders in het sociaal domein
  • SAM is het platform voor kennisuitwisseling, staat naast je

Het lidmaatschap kost € 75,00 per jaar exclusief btw. Voor € 6,25 per maand profiteer je van het ledenaanbod van SAM: gratis bijeenkomsten of met fikse korting.

ja, ik word lid

Klantmanagers, schuldhulpverleners, re-integratieprofessionals, kwaliteitsmedewerkers, jobcoaches, activeringsbegeleider, Wmo- en (jeugd)zorgconsulenten zijn betrokken, deskundig, verbindend en professioneel. Samen vormen jullie SAM.

Samen staan jullie sterk voor de uitvoering. Alle reden dus om lid te worden. Het lidmaatschap van SAM helpt je op heel veel vlakken. SAM biedt jou werksessies, webinars, scholing, complete opleidingen in de SAM-academie, maar ook congressen en workshops. Alles is erop gericht dat jij je verder kunt ontwikkelen.

De waarde van lid zijn

Als lerende professional ben je van grote waarde voor jouw werkgever: gemeente, detacheringsbureau, UWV, schulddienstverlener, jobcoachbedrijf, enzovoorts. Je onderscheidt je als SAM. Je laat zien dat jij jouw vak serieus neemt. Wij als SAM ondersteunen jou daarbij.

Laat zien waarvoor je staat

Uiteindelijk heb jij jouw vak gekozen om bij te dragen aan de bestaanszekerheid en het welzijn van burgers. Een SAM-lidmaatschap is zo waardevol omdat je laat zien zowel vakinhoudelijk (deskundigheid) als in allerlei vaardigheden (professionaliteit) te doen wat nodig is. Je werkt integraal (verbindend) omdat je weet dat mensen niet ééndimensionaal zijn. En je bent op zoek naar innovatie om jouw vak zo goed mogelijk uit te oefenen.

SAM als spreekbuis

Lid worden van SAM betekent vooral ook dat we laten zien dat alle uitvoerders op al die verschillende vlakken in het publieke sociaal domein een stem hebben. Wij weten wat er nodig is om wet- of regelgeving goed uit te voeren. Wij weten ook wat niét werkt. Die stem laten we als SAM duidelijk doorklinken: we zijn spreekbuis namens jou. En het mooie is: we worden gehoord. Meer en meer raken politici, leidinggevenden en werkgevers ervan doordrongen dat de inbreng van alle uitvoerders onmisbaar is voor een evenwichtig publiek sociaal domein.

ontwikkelingen sam

SAM lanceert het Kwaliteitsregister Sociaal Domein. Daarnaast vind je vanaf 2021 een breed aanbod in de SAMschool zodat je volop kunt werken aan professionalisering. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsservice. Of houd de pagina met nieuwsberichten in de gaten.

ga naar nieuws

voor wie?

Het lidmaatschap is voor alle uitvoerders in het sociaal domein die zich richten op werk en inkomen, handhaving, schuldhulpverlening, (jeugd)zorg, welzijn, activering maar ook op kwaliteit van dienstverlening. Iedereen kan lid worden: mensen die in vaste dienst werken, gedetacheerd zijn of zzp'er zijn. We staan allemaal voor hetzelfde.

lees meer