week v/d uitvoering 2021

Kennis van gedrag bij ondersteuning (ex-)ondernemers

Spreker(s)
Evelien Meester

Doelgroep
Iedereen die betrokken is bij begeleiding van (ex-)ondernemers. Of dit nu is op het terrein van inkomen, geldzorgen of de begeleiding naar werk.

Omschrijving
We weten inmiddels welke drijfveren van grote invloed zijn op alles wat mensen doen. Door deze drijfveren komen ze in beweging. Welke drijfveren zijn dat? Hoe kun je deze kennis inzetten om in dit geval (ex)ondernemers in beweging te krijgen zodat ze hun eigen doel kunnen bereiken? Na afloop van de sessie heb je concrete tips die je morgen kunt inzetten om (ex-)ondernemers te motiveren hun eigen doelen te bereiken. Het effect is een meer tevreden (ex-)ondernemer, minder inspanning voor jou als professional en een grotere kans op het gewenste resultaat.

Werkwijze
De workshop start met een theoretische basis. Na uitleg over elke drijfveer krijg je aan de hand van een kort filmpje  te zien hoe dit in de praktijk werkt. Het zijn clips uit de documentaires ‘tegenprestatie’ en ‘sta me bij’. Je ervaart welke weerstand het oproept als deze drijfveren geen of onvoldoende aandacht krijgen. Vervolgens ga je in breakoutrooms uit elkaar om per drijfveer zelf te bedenken hoe je in de praktijk wél voldoende aandacht aan deze drijfveren kunt besteden. Je gaat met een lijst met concrete tips naar huis.

Kennisniveau
Voorkennis is niet nodig. Je kunt wel alvast de documentaires ‘sta me bij’ of ‘tegenprestatie’ bekijken. Het is nog leuker om dit na afloop te doen.

Max. aantal deelnemers
20 deelnemers