Waarmee helpt sam jou?

SAM verbindt, legt uit, leidt op, is spreekbuis en biedt allerlei mogelijkheden zodat jij jezelf kunt ontwikkelen.

Je vindt elkaar bij SAM

Ontwikkelen doe je samen met andere uitvoerders. Ieder voor zich zorgt dat hij of zij op de terreinen van werk & inkomen, Wmo, schuldhulpverlening, jeugdzorg of re-integratie deskundig is. En...je kijkt over jouw eigen werkterrein heen. Samen leg je verbindingen, samen kom je tot integraal werken.

In de agenda vind je een heel breed aanbod van workshops, webinars en andere bijeenkomsten waar je direct wat aan hebt in jouw dagelijks werk. Je wordt bijgepraat of oefent met skills die voor alle uitvoerders van belang zijn, of specifiek voor alleen jouw vak.

SAM is er ook om jou meer invloed te geven in beleid. Jij weet welke wet- en regelgeving wel en niet werkt. Jij weet ook waarom en hoe het beter kan. SAM zorgt ervoor dat jouw stem doorklinkt zodat jij het juiste kan doen voor de bestaanszekerheid en het welzijn van burgers.

Wensen voor events in jouw organisatie?

SAM biedt veel verschillende workshops, lezingen of andere bijeenkomsten aan.

Heb je een idee voor een workshop, bijeenkomst of een ander event in jouw vakgebied? Zie je dat daar behoefte aan is? Zou je die binnen jouw organisatie willen organiseren? Laat het ons weten! SAM helpt jou daarbij.

Neem contact op
Foto-evenement_DSC0650-FINAL.jpg

Word lid en sta samen sterker!

  • Gratis tot 2021
  • Een ruime keus uit workshops en bijeenkomsten
  • Ontmoet andere uitvoerders

Meer weten?
Man looking up

Aankomende evenementen

Online workshop
Vaardigheden

Een goed besluit is een afgewogen besluit

Klantmanagers, werkconsulenten, jobcoaches en andere uitvoerend professionals in het sociaal domein nemen iedere dag besluiten over hoe ze burgers ondersteunen en begeleiden. Die beslissingen neemt ieder voor zich weer op een andere manier, is vaak gebaseerd op intuïtie maar vooral ook op ervaring en kennis.

Bekijk event
Workshop
Vaardigheden

Waardeneutraal handelen • Regio Oost

Als professional ervaar je dagelijks hoe moeilijk het is om onbevooroordeeld naar (het gedrag van) cliënten te kijken. Toch is dat belangrijk, want als je inschattingen en beslissingen baseert op aannames en stereotypen kun je onvoldoende maatwerk leveren.

Bekijk event
Workshop
Gesprektechnieken

Bottom up: in gesprek met je manager • Regio Zuid

Uitvoerend professionals zijn elke dag bezig met het begeleiden van cliënten. Of je je werk doelgericht kunt uitvoeren en je kwaliteiten kunt inzetten voor cliënten, hangt af van meerdere factoren. Een aantal van die factoren kun je zelf beïnvloeden.

Bekijk event

Persoonlijke ontwikkeling

Uitvoerders krijgen een steeds grotere stem bij de totstandkoming van beleid. Dat kan ook als jij als klantmanager, kwaliteitsmedewerker, schuldhulpverlener, re-integratiemedewerker, Wmo-consulent, jobcoach of bijvoorbeeld (jeugd)zorgconsulent ervoor zorgt dat jouw kennis en vaardigheden op peil blijven. Dan ben je binnen SAM een serieuze gesprekspartner en laat je zien jouw vak serieus te nemen.

Lees verder

Spreekbuis

SAM is er voor jou, omdat je het juiste doet voor de bestaanszekerheid of het welzijn van burgers. We ondersteunen jou met activiteiten en het ontsluiten van vakkennis, zodat onze leden die kunnen toepassen in de praktijk en het beste uit zichzelf kunnen halen. Onze inzichten over het vak delen we met bestuurders, politici en media. Daarmee is Sam de spreekbuis namens onze beroepsgroep, ook in samenwerking met partners.

Lees verder

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.