Coronacrisis

, Diversiteit

, Inburgering

, Kwaliteit professionals

, Vaardigheden

Inburgeren tijdens corona: wat zijn kansen en valkuilen?

Statushouders en andere inburgeraars hebben het afgelopen jaar onderwijslessen gemist, of online gevolgd. Er zijn minder examens afgenomen en door het sluiten van de examenlocaties zijn de wachtlijsten langer dan ooit.

Hoe slaat een nieuwkomer zich door de corona-periode? Welke vaardigen en voorwaarden zijn er nodig om de inburgering ook tijdens deze periode tot een succes te brengen? En welke rol kunnen taalaanbieders en de gemeente hierbij spelen?

Queridon is een sociale onderneming, taalschool en kennisinstituut, gespecialiseerd in het begeleiden van statushouders en andere  nieuwkomers naar een hoger taalniveau, waarbij meedoen en aansluiting op de praktijk en doorstroom naar onderwijs of werk altijd voorop staat. De inburgering is het middel, daadwerkelijke participatie het doel. Barbara Klomp, directeur en medeoprichter van Queridon, vertelt over hun pilot op de nieuwe Wet Inburgering, de impact van corona op de inburgeringsprocedure en de motivatie van deelnemers.

Houd je je bezig met het begeleiden van statushouders of nieuwkomers in je werk? Meld je dan aan voor deze inspirerende workshop hoe je juist in deze tijden goed om kunt gaan met deze groep.