nieuws

Podcast “Arbeid is herstel”

Een inspirerend gesprek met Jildau His, casemanager gemeente Ooststellingwerf en projectleider psychische kwetsbaarheid bij beroepsvereniging SAM. Ze pleit voor tijd en echte aandacht voor de kandidaat, voor regie van de kandidaten over hun eigen traject en voor een goed netwerk met Wmo-collega’s en jobcoaches. Verder roept ze op tot nazorg en hoopt ze dat iedereen zich realiseert: arbeid is herstel.

Direct naar de podcast.

Jildau His van ’t Zand vindt dat casemanagers meer tijd en aandacht moeten kunnen hebben voor de mensen waarom het gaat. “Echt contact is heel belangrijk. Maar mensen moeten ook de regie krijgen over hun eigen traject, dat levert echt wat op.”

Daarnaast moet je als casemanager volgens Jildau ook weten wat er op andere gebieden gebeurt. “We werken nog te veel in strakke processen: het is óf werk óf zorg. Dan wordt het proces leidend, in plaats van de kandidaat. We moeten elkaars expertise gebruiken zodat de kandidaat zich verder kan ontwikkelen. We moeten een goed netwerk van professionals vormen, met bijvoorbeeld onze Wmo-collega’s. Er kan veel, maar we moeten dat als professionals wel samen doen.”

Luister de podcast en laat je inspireren. Bezoek ook www.sam.nl om te zien wat beroepsvereniging SAM allemaal organiseert voor uitvoerend professionals in het publiek sociaal domein. Bijvoorbeeld op het gebied van psychische kwetsbaarheid en samenwerking tussen GGZ en Werk en Inkomen.

Beluister de podcast.

gerelateerde artikelen

14 oktober

Gelijke kansen in werk: hoe zorgen we daarvoor?

Op maandag 15 november is de online slotbijeenkomst Gelijke Kansen en Non-Discriminatie (GKND) van het […]

13 oktober

Hartheidsclausule

Maandag, vijfentwintig september tweeduizendzestien, vijf voor tien. Nog vijf minuten tot het einde van het […]

13 oktober

Nog steeds zorgen om de Onderwijsroute in de nieuwe Wet Inburgering

Vorige week werd duidelijk dat er nog steeds reden is tot zorg over het onderwijs […]