nieuws

Simpel Switchen: voorbeeldroutes

voorbeeldroutes simpel switchen

Hoe kun je de stap voor mensen in verschillende uitkeringssituaties van de ene vorm van werk naar de andere simpeler maken? Dat is de essentie van het landelijk actieprogramma Simpel Switchen. Let op: SAM organiseert ook een online leergang Simpel Switchen!

Deze voorbeeldroutes laten zien hoe je het burgers mogelijk kunt maken om de best passende plek te bereiken. Simpel Switchen is voor iedereen anders maar wat daarbij belemmerend of bevorderend werkt is vaak voor veel mensen vergelijkbaar. De verhalen zijn gebaseerd op werkelijk bestaande personen, maar indien gewenst geanonimiseerd.

Echte verhalen
Movisie interviewde de betrokken persoon zelf, degene die een begeleidende rol had in het proces van de ene naar de andere vorm van werk en – in de meeste gevallen – ook een derde betrokkene zoals een trajectbegeleider van de gemeente of een jobcoach.

Hier vind je de publicatie met de voorbeeldroutes

Online leergang Simpel Switchen
Wil je zelf leren hoe je mensen begeleidt en belemmeringen opheft zodat ze gemakkelijker de stap zetten naar (beschut) werk? Doe mee met de online leergang Simpel Switchen van SAM.

Hier lees je meer over deze online leergang

Samenwerking
In het actieprogramma Simpel Switchen werkt SAM samen met Movisie, Divosa, Iederin, Ministeries SZW en VWS, LCR, MIND, VNG en VGN.

gerelateerde artikelen

wmo-consulenten
27 november

Wmo-consulenten: “Wij doen continu onderzoek, dát is ons werk”

“Mensen met een beperking krijgen in veel gemeenten nog altijd veel te weinig hulp om volwaardig mee te doen in …

digitale goodiebag
24 november

Waar werd jij wijzer van?

Welk boek of welke reportage moeten alle uitvoerend professionals in het sociaal domein echt zien? Welk instrument of welke aanpak …

mijn route naar inburgering
24 november

Mijn route naar inburgering

Inburgeringsprofessionals weten dat je iemand eerst goed moet leren kennen, wil je diegene goed kunnen begeleiden naar werk, school of …