nieuws

Roadshow over betere startbegeleiding van statushouders

logo coa en divosa.png

Een snelle start in Nederland voor statushouders. Gemeenten en COA vormen daarin een essentiële schakel: klant- en casemanagers trekken samen op in de uitvoering. Wil je meer weten hoe je hier optimaal vorm aan geeft? Doe dan mee aan een van de twaalf roadshows die Divosa en COA samen organiseren. De roadshow start op 5 oktober in Drenthe.

Wanneer leg je contact met elkaar, hoe stem je het werk goed af, wanneer draag je gegevens over en hoe ga je om met knelpunten? Ga met elkaar het gesprek aan en zoek samen naar oplossingen. Leer van elkaar en help statushouders zo aan een snelle start!

Bij elke bijeenkomst is er plaats voor 15 klantmanagers en 15 casemanagers. Het maakt niet uit of je al lang of nog maar kort deze functie hebt. Geef je op voor een bijeenkomst bij jou in de buurt (exclusief voor klantmanagers inburgering en casemanagers van het COA).

Alle bijeenkomsten op een rij
Doe je mee vanuit je rol als klantmanager (inburgering) bij de gemeente? Meld je aan via onderstaande links. Werk je als casemanager bij het COA? Vraag dan je Casemanager-Participatie om een aanmeldlink.

Meer informatie
De roadshow volgt op een aantal sessies waarin het COA en diverse gemeenten elkaar in klein verband spraken. Hier werd de wens geuit om op grotere schaal aan samenwerking te werken.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met:

Gaby Hauck

projectcoördinator Inburgering

gerelateerde artikelen

wmo-consulenten
27 november

Wmo-consulenten: “Wij doen continu onderzoek, dát is ons werk”

“Mensen met een beperking krijgen in veel gemeenten nog altijd veel te weinig hulp om volwaardig mee te doen in …

digitale goodiebag
24 november

Waar werd jij wijzer van?

Welk boek of welke reportage moeten alle uitvoerend professionals in het sociaal domein echt zien? Welk instrument of welke aanpak …

mijn route naar inburgering
24 november

Mijn route naar inburgering

Inburgeringsprofessionals weten dat je iemand eerst goed moet leren kennen, wil je diegene goed kunnen begeleiden naar werk, school of …