nieuws

Kom gluren bij de buren!

03_20220228_Samendenkgroep_Maatwerk_03.png

Hoe worden we meer professional dan uitvoerder?

Hoe bewust ‘leer’ of ‘professionaliseer’ jij eigenlijk? Voor ons als uitvoerders zijn er (nog!) geen landelijke opleidingsprogramma’s en ook binnen organisaties is er meestal geen duidelijke visie op professionalisering. Daarom gaan we op 16 november online gluren bij de buren: hoe doen jobcoaches en arbeidsdeskundigen dat?

We gaan gluren:

  • op 16 november
  • van 13u tot 15u
  • online

Het werk van uitvoerend professional is geen dag hetzelfde. Door al die verschillende ervaringen leer je snel en veel. Maar je leert ook door cursussen te volgen en met collega’s te sparren. Maar een ‘echte’ opleiding of programma hebben we nog niet.

Hoog tijd om te gaan ‘gluren bij de buren’! Want arbeidsdeskundigen en jobcoaches zijn als beroepsgroep al wat verder in die ontwikkeling. Hoe werken zij aan hun professionalisering? En wat kunnen wij daarvan leren? Samen met een jobcoach, een arbeidsdeskundige én lector Lineke van Hal duik je tijdens deze sessie in de wereld van de professionalisering.

Stel je vragen
Welke vragen over professionalisering heb jij voor de arbeidsdeskundigen en jobcoaches?  Laat het ons uiterlijk 6 november weten door een mailtje te sturen naar hallo@sam.nl.Kun je er niet bij zijn, maar heb je wel vragen? Laat het ons weten!
Hier wat voorbeeldvragen ter inspiratie:

  • Hoe werk jij aan je professionele ontwikkeling?
  • Wat zijn kernwaarden van jouw beroepsgroep? En in hoeverre werken die door in je dagelijks professioneel handelen?

Meld je aan
We zijn het programma nog aan het samenstellen, maar meld je vooral alvast aan, want vol = vol!!

gerelateerde artikelen

wmo-consulenten
27 november

Wmo-consulenten: “Wij doen continu onderzoek, dát is ons werk”

“Mensen met een beperking krijgen in veel gemeenten nog altijd veel te weinig hulp om volwaardig mee te doen in …

digitale goodiebag
24 november

Waar werd jij wijzer van?

Welk boek of welke reportage moeten alle uitvoerend professionals in het sociaal domein echt zien? Welk instrument of welke aanpak …

mijn route naar inburgering
24 november

Mijn route naar inburgering

Inburgeringsprofessionals weten dat je iemand eerst goed moet leren kennen, wil je diegene goed kunnen begeleiden naar werk, school of …