Event

Jeugd

, Jongeren

Nieuw voor (jeugd)professionals: compleet overzicht leeraanbod radicalisering en polarisatie

Het leeraanbod voor (jeugd)professionals op het gebied van de preventie van polarisatie en radicalisering is divers. Er zijn workshops, trainingen, e-learnings, maar ook consultaties, magazines, intervisie en casusbesprekingen. De nieuwe gids ‘Aanbod van de kennispartners radicalisering (jeugd)professionals’ biedt een overzicht van het totaalaanbod aan leermiddelen.

Hoe maak je actuele en gevoelige kwesties bespreekbaar met jongeren? Hoe ga je om met extreme idealen of complotten? Wat zijn de signalen van mogelijke radicalisering? Hoe ga je om met spanningen in de buurt? En wat kan jij doen om de veerkracht van jongeren te vergroten? Het zijn complexe vraagstukken waar je mee te maken kunt krijgen in je werk als (jeugd)professional, en waarbij je wellicht ondersteuning kunt gebruiken om je competenties op dit gebied verder te vergroten en te ontwikkelen.

In de nieuwe gids staan diverse leermiddelen van Platform JEP, Stichting School & Veiligheid (SSV), Landelijk Steunpunt Extremisme, Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) en Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR) netjes op een rij. Navigeren door het leeraanbod is eenvoudig, zodat je snel vindt waar je naar op zoek bent. Daarnaast kun je snel zien wat er het beste past bij jouw profiel of dat van je organisatie en bij welke aanbieder je het beste terecht kunt. Of je nu een (jeugd)professional bent die zelf aan de slag wil, een docent die advies op maat nodig heeft, of een ketenpartner die interesse heeft in het volgen van een training.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de gids en kan het je helpen in je werk? Dan kun je hier de nieuwe gids ‘Aanbod van de kennispartners radicalisering (jeugd)professionals’ downloaden.

gerelateerde artikelen

10 juni 2021 Event Bijstand Participatiewet Schuldhulp Werk en inkomen

Gratis online webinar: Laat verrekenen geen beperking zijn

In Nederland hebben 200.000 mensen met een arbeidsbeperking te maken met negatieve gevolgen van de […]

8 juni 2021 Event Inburgering Statushouders

Betere onderwijskansen voor statushouders: waar moet je dan op letten?

De meeste statushouders die een opleiding volgen, stromen naar het mbo. Het overgrote deel van […]

7 juni 2021 Event Re-integratie

Kabinet maakt 18 mln vrij voor re-integratie van mensen met psychische problemen

Werk als medicijn. Dat is het uitgangspunt van de re-integratiemethode Individuele Plaatsing en Steun (IPS) […]