Event

Kwaliteit professionals

, Vaardigheden

Iedereen heeft recht op onderwijs

Jan Willem Poelma en Raymond Keuters van het REA college waren de gastsprekers tijdens het inspiratievoorbeeld uit de praktijk van afgelopen vrijdag 26 maart. Tijdens deze sessie gaven ze aan: “Iedereen heeft recht op onderwijs, maar dit is zelfs in Nederland niet altijd vanzelfsprekend.” Veel studenten lopen vast in de reguliere trajecten, doordat er bijvoorbeeld te weinig begeleiding of aandacht is voor hun fysieke of mentale kwetsbaarheid. Het REA college biedt daarom beroepsopleidingen op maat aan en begeleiden studenten bij het vinden van een baan, na het afronden van de opleiding.

Het REA college ondersteunt mensen met een arbeidsbeperking, dit kan een fysieke of psychosociale beperking zijn. Het traject dat de studenten volgen bij het REA college kenmerkt zich door een persoonsgerichte benadering en door te kijken naar wat de persoon echt nodig heeft en wenst te gaan doen. Bij de intake wordt er gericht gekeken naar waar hij of zij tegenaan loopt en of het REA college daarbij de juiste partij is om in deze belemmeringen te voorzien. Eenmaal als het traject is begonnen vindt er een Talentenexpeditie plaats. Hierbij wordt er acht weken lang gekeken welke opleiding het beste bij hem of haar past. Jan Willem en Raymond benadrukte daarbij dat het REA college vraaggericht te werk gaat en niet aanbodgericht. Er wordt dus echt gekeken naar wat het beste past bij de student. Als ze de Talentenexpeditie hebben afgerond, beginnen ze vervolgens aan de gekozen opleiding. Wanneer de opleiding is afgerond, krijgen de studenten begeleiding bij het vinden van een baan. Om op die manier duurzame uitstroom te realiseren op de arbeidsmarkt. Parrallel aan het gehele traject worden de studenten intensief begeleidt door o.a. een trajectcoach, opleidingscoach, jobcoach en een arbeidsdeskundige, om de ontwikkeling van de studenten optimaal te waarborgen.

SAM blikt terug op een onlinesessie vol inspiratie. De deelnemers waren ook erg enthousiast en gaven aan een paar cliënten te hebben binnen hun caseload die ze bij het REA college zouden kunnen en willen aanmelden.

Wil je meer informatie over het REA college? Klik dan op deze link.

gerelateerde artikelen

12 april 2021 Event Kwaliteit professionals Toeleiding naar werk Vaardigheden

NIEUW! Lancering instroomprogramma startende klantmanager

Als nieuwe klantmanager wil je graag zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag. Dit instroomprogramma […]

29 maart 2021 Event Kwaliteit professionals Vaardigheden

Gratis E-learnings voor professionals in het sociaal domein

Wil jij je als professional verder ontwikkelen in je werk in 2021? Op de website […]

29 maart 2021 Event Bijstand Kwaliteit professionals Simpel switchen

Serious game: 1 uur in de bijstand

Hoe voelt het om in de uitkering te zitten? Wat doe je als je opeens […]