Event

Bijstand

, Participatiewet

, Schuldhulp

, Werk en inkomen

Gratis online webinar: Laat verrekenen geen beperking zijn

In Nederland hebben 200.000 mensen met een arbeidsbeperking te maken met negatieve gevolgen van de inkomstenverrekening. Meedoen op de arbeidsmarkt leidt vaak tot een kettingreactie van onzekerheden en problemen. Uit onderzoek van Muzus en Optimalistic – waarbij bijna 800 mensen met een arbeidsbeperking hebben meegedaan – blijkt dat 61% in de financiële problemen komt door de manier waarop hun inkomsten worden verrekend met een uitkering. Bij 9 op de 10 respondenten uit dit onderzoek leidt de inkomstenverrekening tot stress, angst en onzekerheid over hun inkomen.

Om deze reden organiseren Muzus en Optimalistic op donderdag 24 juni van 9.00 tot 11.00 het gratis online webinar ‘Laat verrekenen geen beperking zijn’ waarin ze je meenemen in de resultaten van het onderzoek aan de hand van de design thinking methodiek.

Het programma uitgelicht
Voor mensen in de bijstand zou een uitkering een oplossing moeten zijn, maar uit het onderzoek van Muzus en Optimalistic blijkt vaak het tegendeel vaak waar te zijn. Het onderzoek bestaat uit een unieke mix tussen contextmapping onderzoek, processcans en grootschalig kwantitatief onderzoek. Ze nemen je graag mee in de resultaten, verhalen van de doelgroep en het beleid dat hieraan ten grondslag ligt. Maar ze kijken ook vooruit: hoe kunnen we morgen al een verschil maken door de klant écht centraal te zetten in de dienstverlening?

Waar en wanneer?
Het webinar zal online plaatsvinden op donderdag 24 juni 2021 van 9.00 tot 11.00 uur.

Aanmelden en verdere informatie
Wil je je aanmelden voor het gratis online webinar? Klik dan hier. Of ben je geïnteresseerd in het gehele onderzoeksrapport? Klik dan hier.

gerelateerde artikelen

8 juni 2021 Event Inburgering Statushouders

Betere onderwijskansen voor statushouders: waar moet je dan op letten?

De meeste statushouders die een opleiding volgen, stromen naar het mbo. Het overgrote deel van […]

7 juni 2021 Event Re-integratie

Kabinet maakt 18 mln vrij voor re-integratie van mensen met psychische problemen

Werk als medicijn. Dat is het uitgangspunt van de re-integratiemethode Individuele Plaatsing en Steun (IPS) […]

4 juni 2021 Event Kwaliteit professionals Schuldhulp Vaardigheden

Bemiddeling tussen beleving en proceselementen

Nadja Jungmann en Danielle Lako, die werkzaam zijn bij het lectoraat Schulden en Incasso van […]