Event

Kwaliteit professionals

, Vaardigheden

Gratis E-learnings voor professionals in het sociaal domein

Wil jij je als professional verder ontwikkelen in je werk in 2021? Op de website van Cedris vind je meerdere gratis e-learning programma’s over schuldenproblematiek, werken met begeleidingskaarten, observeren kun je leren en ‘scan me’.

Schuldenproblematiek
Met de e-learning Schuldenproblematiek leer je geldzorgen te herkennen en welke ondersteuning je medewerkers of cliënten kunt bieden. Ook krijg je handvatten om je cliënt of medewerker naar een oplossing te bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen.

Werken met begeleidingskaarten
Hoe begeleid je medewerkers met een psychische aandoening en/of gedragsproblemen? Als hulpmiddel kun je daarvoor de begeleidingskaarten van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid gebruiken. In de e-learning Werken met begeleidingskaarten leer je welke begeleidingskaarten er zijn, hoe ze zijn opgebouwd en hoe je ze kunt inzetten als hulpmiddel bij begeleiding op de werkvloer.

Observeren kun je leren
Hoe kun je objectief observeren en welke competenties zijn daarvoor nodig? Dat leer in je in e-learning Observeren kun je leren. Aan de hand van vijf videoscenes leer je jouw observatievermogen te verbeteren. Je ziet voorbeelden van goede en minder goede observaties in de context van de volgende gedragskenmerken: verstandelijk zwak gedrag, concentratiezwak gedrag, vasthoudend gedrag, niet-sociaal gedrag en faalangstig gedrag. In de e-learning Observeren maak je gebruik van de begeleidingskaarten Psychische aandoeningen.

Scan me
Met de korte online module Scan me leer je hoe je als organisatie QR-codes kunt inzetten voor leer- en ontwikkelactiviteiten van medewerkers. Aan de hand van een stappenplan krijg je uitleg over hoe je eenvoudig zelf QR-codes kunt maken en koppelen aan (instructie)video’s.

gerelateerde artikelen

12 april 2021 Event Kwaliteit professionals Toeleiding naar werk Vaardigheden

NIEUW! Lancering instroomprogramma startende klantmanager

Als nieuwe klantmanager wil je graag zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag. Dit instroomprogramma […]

1 april 2021 Event Kwaliteit professionals Vaardigheden

Iedereen heeft recht op onderwijs

Jan Willem Poelma en Raymond Keuters van het REA college waren de gastsprekers tijdens het […]

29 maart 2021 Event Bijstand Kwaliteit professionals Simpel switchen

Serious game: 1 uur in de bijstand

Hoe voelt het om in de uitkering te zitten? Wat doe je als je opeens […]