Schuldhulp

Geef je mening: beroepscompetenties schulddienstverlening

Werk jij met mensen die schulden hebben of in de armoede leven? Vul dan de vragenlijst in over de beroepscompetenties in de sociaal-financiële dienstverlening. Houd daarbij het eerste hoofdstuk van het document over de beroepscompetenties in de sociaal-financiële dienstverlening bij de hand. Het invullen van de vragenlijst kan nog tot en met 25 oktober. Met jouw reactie kun je jezelf spiegelen aan die competenties. Je helpt het vak beter te onderbouwen en dus de dienstverlening aan burgers te verbeteren.

Beroepscompetenties

Armoede en schulden nemen door de coronacrisis verder toe. Het is belangrijk dat mensen met (risico op) financiële problemen op tijd goede hulp krijgen. Het vak van uitvoerend professionals in de sociaal-financiële dienstverlening heeft daarom een stevige basis nodig. Dit is de kern van het project beroepscompetenties, dat deel uitmaakt van het programma Schouders Eronder. Beroepscompetenties maken het beroep herkenbaar, bieden een basis voor de (door)ontwikkeling van beroepsonderwijs en een kader voor scholing, leren op de werkplek en deskundigheidsbevordering.

Sociaal-financiële dienstverlening

Onder sociaal-financiële dienstverlening verstaan we het werk van professionals dat is gericht op het duurzaam behouden, bereiken of hervinden van (financiële) bestaanszekerheid van burgers. Het begrip sociaal-financiële dienstverlening is zeer breed. Binnen de sociaal-financiële dienstverlening bestaan namelijk veel verschillen in soorten taken, type burgers, mate en wijze van contact met burgers. Ook is er een grote variatie aan financiering van de dienstverlening, en de voorwaarden en richtlijnen van opdrachtgevers. En er is een grote verscheidenheid aan organisaties en samenwerkingsverbanden van waaruit professionals werken of waarmee zij te maken hebben.

Meer informatie over het project

De digitale raadpleging is één van de activiteiten in de valideringsfase van dit project. Meer informatie over het project beroepscompetenties vind je op de website van Schouders Eronder.

gerelateerde artikelen

9 december 2020 Coronacrisis Tozo

SAMendenk-groep Tozo: ‘Denk na over toekomst zzp’ers’

Zet zpp’ers in om mensen die een beroep doen op de Tozo beter te begeleiden. […]

11 november 2020 Coronacrisis Tozo

SAM in Tozo-overleg: Tozo-info tot 1 april 2021 beschikbaar

De nieuwste handreiking Tozo is verschenen. In deze 13e versie zijn verschillende wijzigingen opgenomen. Die […]

26 oktober 2020 Algemeen

Tijdelijke versoepeling bijstandsregels jongeren tot 27 jaar

Vandaag heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel aangenomen waarin voor jongeren tot 27 jaar een […]