Online workshop
Vaardigheden

Niemand is zonder vooroordelen? Word uitgedaagd

vooroordelen-shutterstock_1109818454.jpg 3 december

Als professional ervaar je dagelijks hoe moeilijk het is om onbevooroordeeld naar (het gedrag van) cliënten te kijken. Toch is dat belangrijk, want als je inschattingen en beslissingen baseert op aannames en stereotypen kun je onvoldoende maatwerk leveren.

Voor iedereen is het nuttig om hier regelmatig bij stil te staan: jezelf weer even op scherp te zetten en je eigen aannames tegen het licht te houden. Want iedereen heeft vooroordelen en doet aannames, hoe integer en zorgvuldig je ook bent.

In deze workshop word je, ook al ben je hartstikke ervaren, op een leuke manier uitgedaagd om dit eens onder de loep te nemen. Je bekijkt waarom de werking van de hersenen waardeneutraal observeren lastig maakt en hoe vooronderstellingen je gedrag sturen (zonder dat je het door hebt). Je (her)ontdekt hoe waardeneutraal werken je werken vereenvoudigt, zodat je echt in contact komt én blijft met de cliënt.

Door

De workshop wordt gegeven door Femke Bennenbroek, trainer bij Zinziz.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor uitvoerende professionals in het Sociaal Domein.

Kosten

Deelname is gratis, maar er geldt een no-show-regeling van € 75,00 (exclusief btw). Afmelden kan kosteloos tot 3 werkdagen voorafgaand aan de workshop. Een vervanger sturen is altijd mogelijk, laat dit wel tijdig weten.

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.