Online workshop
Beroepseer

Waardevol: ervaar wat jouw vak bijzonder maakt

Vakmanschap-shutterstock_153078095.jpg 22 oktober

Wij moeten leren onszelf beter te waarderen.’ ‘De bijeenkomst heeft mij enorm geïnspireerd. Omdat je weer verder kijkt dan de persoon die je voor je ziet.’ ‘Het is een prachtig vak en dat zag ik daar terug.’

Het zijn enkele opmerkingen van deelnemers die hebben meegedaan aan een Goed Werk Plaats van SAM en Stichting Beroepseer. De bijeenkomsten vormen mét een enquêteonderzoek de basis voor een boekje over het werk van de uitvoerder in de praktijk. Dit boekje zet SAM onder andere in om de positie van klantmanagers, re-integratiebegeleiders, (schuld)hulpverleners en (zorg)consulenten te versterken.

Het is geen gemakkelijk onderwerp en de deelnemers vertelden allemaal dat ze geen idee hadden wat ze konden verwachten. Achteraf vindt iedereen het zinvol en waardevol. ‘Waar doe je het voor? Dat vergeten we soms! Het is een vák’, liet een van de deelnemers na afloop weten.

Voor wie?

Ben je klantmanager, re-integratiebegeleider, (schuld)hulpverlener of (zorg)consultent? Dan heb je vast wel eens ervaren dat jouw vakmanschap ter discussie wordt gesteld. Door je leidinggevende of door cliënten. Hoe zou het zijn als anderen jouw kennis en kunde wél op waarde schatten? En jou zien voor wie je bent als professional en wat je te bieden hebt?

Online sparren

SAM en de Stichting Beroepseer willen je bewust maken van je professionaliteit, stimuleren om na te denken over de kwaliteit van je beroep en je uitdagen om samen met anderen invulling te geven aan de ontwikkeling van jullie vakmanschap.

Tijdens de online bijeenkomsten praat je met collega’s of andere professionals over vakkundigheid, de dilemma’s die jullie tegenkomen, de afwegingskaders en hoe je je professionele ruimte pakt. Dit doen jullie onder begeleiding van ervaren onderzoekers.

De informatie uit de gesprekken worden (geanonimiseerd) gebundeld in het boekje ‘Het gezag van uitvoerende professionals in het sociaal domein’.

Kosten

Deelname is gratis, maar er geldt een no-show-regeling van € 75,00 (exclusief btw). Afmelden kan kosteloos tot 3 werkdagen voorafgaand aan het gesprek. Een vervanger sturen is altijd mogelijk, laat dit wel tijdig weten.

Apart onderzoek

Naast de bijeenkomsten wordt ook een onderzoek uitgevoerd. Hier kun je óók aan meedoen. Het kost jou ongeveer 10 minuten om de antwoorden op de vragen te geven.

Start het onderzoek naar de verschillende onderdelen van jouw vak

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.