Online workshop
Inburgering

Statushouders ‘trauma, gedrag en betere begeleiding’

Statushouder-uitsnede-shutterstock_1074560360.jpg 27 oktober

Welke achtergrond heeft iemand die nieuw in Nederland is? Waar is hij of zij groot geworden, onder welke omstandigheden en wat waren de sociale verhoudingen in het land van oorsprong? Welke politieke spanningen waren er?

De meeste statushouders die bij de sociale dienst terecht komen, hebben een (ernstig) trauma opgelopen. Daarnaast komen zij uit een land waarin de overheid in hun leven een totaal andere rol speelde dan de overheid hier in Nederland. Dat alles bepaalt het gedrag. Hun houding tegenover klantmanagers of andere uitvoerend professionals wordt er ook door gekleurd.

Hoe kun je de rol van traumatische ervaringen in de onderlinge communicatie beter begrijpen? En wat betekenen die ervaringen voor het dagelijks leven en het werk?

Wie meer inzicht krijgt in deze aspecten bij het begeleiden van statushouders is ook in staat hen beter te begeleiden.

In deze workshop bespreken we verschillende aspecten en technieken: hoe je praktisch gezien aan de slag kunt zodat je betere begeleiding kunt bieden.

Door

De workshop wordt gegeven door Abdelhak Cheppih, trainer bij iFence.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor uitvoerende professionals in het Sociaal Domein.

Kosten

Deelname is gratis, maar er geldt een no-show-regeling van € 75,00 (excl btw). Afmelden kan kosteloos tot 3 werkdagen voorafgaand aan de workshop.

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.