Online Rondetafelgesprek
Handhaving

Handhaving: de (on)mogelijkheden

handhaving 6 oktober

Stelling: als uitvoerders in het sociaal domein meer de ruimte krijgen om wet- en regelgeving op een goede manier toe te passen, is handhaving straks niet meer nodig. In hoeverre klopt dit? Of is het altijd noodzakelijk dat gekeken wordt naar de naleving van de regels?

Handhaving en naleving roepen altijd veel emoties op. De goeden lijden onder de kwaden. Een middenweg vinden lijkt heel lastig. Hoe hou je het menselijk en toch rechtvaardig? Wat kan je leren van handhavers die veel in het buitenland werken en hoe kun je hen inschakelen?

SAM biedt dit Rondetafelgesprek aan samen met het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF) en het Interventieteam Buitenland (ITB) van UWV. Voor klantmanagers, inkomensconsulenten en andere uitvoerders in het sociaal domein een unieke gelegenheid om kennis te maken met hun werkwijze en de mogelijkheden.

Door

Het rondetafelgesprek wordt gegeven door SAM en UWV-medewerkers Elbert van Bentum en Carolien de Brabander van het Internationaal Bureau Fraude-Informatie (IBF) en Remco Boelsma van het Interventieteam Buitenland (ITB) van het UWV.

Voor wie

Het rondetafelgesprek is bedoeld voor klantmanagers, inkomensconsulenten en andere uitvoerende professionals in het sociaal domein.

Kosten

Deelname is gratis, maar er geldt een no-show-regeling van € 75,00 (exclusief btw). Afmelden kan kosteloos tot 3 werkdagen voorafgaand aan het gesprek. Een vervanger sturen is altijd mogelijk, laat dit wel tijdig weten.

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.