Agenda

Week van de Uitvoering
Statushouders

Goede praktijken: cultuursensitief in Leeuwarden

09:30 uur: Deze kennissessie over cultuursensitief werken gaat in op verschillen in culturen en het effect hiervan op hoe we denken en doen. In deze eerste bijeenkomst van de Week van de Uitvoering komen 'goede praktijken' aan bod over een brug slaan tussen verschillende culturen en het beste uit een gesprek te halen. VOL

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
Vaardigheden

Goede praktijken: betere dienstverlening vanaf de werkvloer

13:00 uur: Je weet als uitvoerder hoe de dienstverlening beter kan. Die ideeën verdienen de aandacht. LAB XL biedt een platform voor die ideeën en zorg voor middelen, kennis, draagvlak én een netwerk. Op maandag in deze Week van de Uitvoering een prachtig voorbeeld van het thema 'Goede praktijken'.

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
Vaardigheden

Goede praktijken: intuïtie of bewust handelen

13:00 uur: Waarom maak jij eigenlijk bepaalde afwegingen en keuzes in de begeleiding van burgers? Welke factoren hebben hier allemaal invloed op? In de tweede workshop op dinsdag in deze Week van de Uitvoering word je je bewust van jouw eigen 'Goede praktijken'. VOL

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
(re-)integratie

Goede praktijken: Banenafspraak en quotumregeling

09:30 uur: Banenafspraak en quotumregeling: het zijn ingewikkelde onderwerpen. Je wilt het zelf goed snappen of uit kunnen leggen aan een collega. De eerste workshop op dinsdag in deze Week van de Uitvoering is een mooi voorbeeld van het thema 'Goede praktijken'. Je bent weer bij!

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
Werk en inkomen

Goede praktijken: Moeilijk bemiddelbaar? Oplossing is er

15:00 uur: Soms is er meer nodig dan wat er binnen de wet- of regelgeving mogelijk is. Everyday Heroes kan eventueel bijspringen. Je kan zelf een casus inbrengen. Wie weet wordt jouw vraag tijdens de workshop ‘opgelost’ als 'goede praktijk' in deze derde workshop op dinsdag in deze Week van de Uitvoering.

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
Simpel switchen

Goede praktijken: 1 uur in de bijstand, serious game

09.30 uur: Kruip in deze serious game 1 uur in de huid van een echtpaar dat van een stabiele situatie terugvalt naar een uitkering. Zelfs de meest doorgewinterde uitvoerder is geschrokken. Een prachtig voorbeeld van een 'Goede praktijk' op de woensdag in de Week van de Uitvoering.

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
(re-)integratie

Goede praktijken: nieuwkomers en (de lastige reis naar) werk

10:00 uur: Voor veel nieuwkomers is het moeilijk aan een baan te komen doordat ze veel gebruiken en regels in de Nederlandse samenleving en op de arbeidsmarkt niet goed kennen. In de workshop op woensdag in deze Week van de Uitvoering krijg je 'Goede praktijken' aangereikt! Deze workshop is VOL!

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
(re-)integratie

Goede praktijken: integratie & weten wat werkt

14:00 uur: Hoe kunnen uitvoerders bij gemeenten (langdurig) werkzoekenden met een niet-westerse migratieachtergrond toch begeleiden naar werk? Leer van de eerste ervaringen binnen Verdere Integratie op de Arbeidsmarkt (VIA) in de tweede sessie 'Goede praktijken' op de donderdag in de Week van de Uitvoering. VOL

Bekijk evenement
Week van de Uitvoering
Algemeen

Goede praktijken: digitale diensten vanuit perspectief burger

09:30 uur: Hoe organiseren we (digitale) dienstverlening waarbij de inwoner echt centraal staat? Deelnemers maken kennis met de Service Blueprint aanpak. Hoe komt de klantreis tot stand? Een prachtig voorbeeld in de eerste workshop op donderdag van de Week van de Uitvoering van 'Goede praktijken'.

Bekijk evenement

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.