Event

Werk en inkomen

VNG webinar: Dennis en Eva helpen professionals in Werk

Dennis en Eva zijn instrumentengidsen van de VNG, die instrumenten voor werkzoekende- en werkgeversdienstverlening inzichtelijk maken. Het zijn landelijke tools die je lokaal kunt vullen met eigen instrumenten. SAM is, als beroepsvereniging voor alle uitvoerende professionals in het publiek sociaal domein, partner in dit project.

24 februari webinar
VNG Realisatie organiseert hierover het webinar ‘Modernisering werkdomein: instrumentengidsen Dennis en Eva’ op 24 februari. Je krijgt dan een demo en meer informatie over de mogelijkheden. Na dit webinar kun je besluiten om deel te nemen aan de Dennis- of Eva-dagen of bepalen of je als gemeente of arbeidsmarktregio wil aansluiten. Via onderstaande link vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Zie voor meer informatie: https://www.vngrealisatie.nl/agenda/webinar-modernisering-werkdomein-instrumentengidsen-dennis-eva

Alvast over Dennis
De ontwikkeling van Dennis is geïnitieerd met zicht op de nieuwe Wet SUWI per 1 januari 2021. Arbeidsmartkregio’s krijgen daarmee de opdracht om instrumenten en processen transparant te maken voor werkgevers en waar mogelijk te harmoniseren. Dennis helpt daarbij. Ambitie: straks is Dennis er ook voor de werkgever.

Alvast over Eva
Eva is een digitale ondersteuningstool, die gemeentelijke organisaties zelf kunnen vullen met lokale instrumenten die bijdragen aan maximaal meedoen en/of de begeleiding naar werk. Door middel van filters en zoekfuncties, kunnen professionals in één oogopslag zien welke instrumenten beschikbaar zijn voor een specifieke werkzoekende. Ambitie: straks is Eva er ook voor de werkzoekende.

gerelateerde artikelen

24 februari 2021 Event Tozo

SAM in Tozo-overleg: aanpassingen in Tozo-regeling door verlengde lockdown

Door de verlengde lockdown zijn er wat wijzigingen in de Tozo-regeling. SAM neemt deel aan […]

23 februari 2021 Event Simpel switchen

Webinar over switchen tussen dagbesteding en werk (Simpel Switchen)

Movisie en Stimulansz hebben een verkennend onderzoek uitgevoerd naar het switchen tussen dagbesteding en vormen van werk: […]

23 februari 2021 Event Multiproblematiek

Maatwerk voor multiprobleemhuishoudens. Ook daar is een loket voor!

Soms zitten mensen zo klem tussen de regels van verschillende instanties en is de situatie […]