Event

Werk en inkomen

Denk mee over kennisdeling binnen Werk en Inkomen!

Met professionals binnen Werk en Inkomen is vorig jaar het concept ‘Kopkrakers’ ontwikkeld om de professionele intuïtie in het domein te bevorderen. Intussen is er een prototype van een app gebouwd en vragen we jouw feedback om deze te verbeteren!

Verbeter met ons de app ‘Kopkrakers’

Namens het ZonMw-programma Vakkundig aan het Werk, ontwikkelen TNO en Muzus de app ‘Kopkrakers’ in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SAM, Divosa, SBCM/Cedris en UWV. Doe mee en test vóór 1 november. Kopkrakers moet jou, de professional, ondersteunen in het leveren van maatwerk aan burgers. Om de app écht te laten aansluiten op jouw werk, zijn wij benieuwd wat je ervan vindt. Daarnaast willen we graag weten welke dilemma’s jij in de praktijk tegenkomt. Deze dilemma’s halen we op om de app Kopkrakers goed te laten aansluiten op jouw dagelijkse praktijk.

Wat is ‘Kopkrakers’?

Kopkrakers zet je voor een dilemma: ‘Welke werkwijze zou jij kiezen bij deze klant?’. Om deze vraag te beantwoorden krijg je een levensechte beschrijving van de klant en zijn verhaal, waarna je moet kiezen tussen twee werkwijzen. Nadat jij je stem hebt uitgebracht, zie je wat jouw collega’s hebben gekozen. Op deze manier ontspint zich een gesprek over het waarom van de keuzes.

Doe mee tot 1 november 2020

Probeer via de onderstaande link de nieuwste versie van Kopkrakers en vul de vragenlijst in. We stellen je een aantal vragen over je ervaringen met de app, maar zijn ook benieuwd naar jouw dilemma’s uit de praktijk. Meedoen duurt ongeveer 30 minuten, inclusief het uitproberen van de app. Jouw feedback wordt anoniem verwerkt.

Naar wie zijn we op zoek?

De app Kopkrakers is bedoeld voor professionals binnen het domein Werk en Inkomen. Denk aan re-integratieprofessionals die werkzoekenden begeleiden naar werk, maar ook klantmanagers, werkconsulenten, werkcoaches en inkomensconsulenten.

Doe mee

Je kunt meedoen door op onderstaande link te klikken.

https://muzus.nl/wp-content/uploads/2020/10/Kopkrakers-Instructies-en-informed-consent.pdf

Meer weten?

Neem contact op met Nico Rosenkrantz (TNO) of Lotte Salomé (Muzus).

gerelateerde artikelen

6 mei 2021 Event Coronacrisis Kwaliteit professionals Werk en inkomen

(Be)spreekuur VNG: Adviespunt voor ondernemers

Het is voor SAM belangrijk dat professionals binnen het sociaal domein in staat zijn om […]

6 mei 2021 Event Armoede Bijstand Kwaliteit professionals Schuldhulp Statushouders

Kwetsbaar maar niet kansloos

Marion Weijers en Chris Schwencke van het Nibud waren de gastsprekers tijdens het Inspiratievoorbeeld uit […]

6 mei 2021 Event Beroepscode Kwaliteit professionals Vereniging

Beroepsstatuut voor houvast en kracht

“Als je werkt in het publiek sociaal domein heb je nogal wat op je bordje: […]