Event

Werk en inkomen

Cedris-lezing ‘De Waarde van Werk’ door Lex Burdorf, 18 februari 2021

Mensen met een arbeidsbeperking moeten betaald werk kunnen doen. Dat is voor de maatschappij én voor de economie van groot belang, zo betoogt Lex Burdorf, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum. Op 18 februari geeft hij de jaarlijkse Cedris-lezing. De lezing wordt gevolgd door een rondetafelgesprek met o.a. denker des vaderlands Daan Rovers.

Onderzoek laat zien dat betaalde arbeid goed is voor je gezondheid, eigenwaarde en sociale netwerk. Toch hebben veel mensen onvoldoende toegang tot werk. In de begeleiding naar werk ligt de nadruk nog steeds sterk op de capaciteiten van het individu, maar de mogelijkheden en aanpak van de werkgever zijn net zo belangrijk. In deze lezing laat Burdorf zien wat belangrijk is om de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen te verbeteren.

Keuzes
Na de lezing praten Daan Roovers (filosoof en denker des vaderlands), Linda Voortman (wethouder Werk en Inkomen in Utrecht) en Daan van der Zanden (zzp-er en deeltijdwerknemer) na over het onderwerp. Ook blikken ze vooruit op keuzes die een nieuw kabinet zal moeten maken.

Programma
Het programma van de lezing ziet er als volgt uit:

14.00 uur        Ontvangst door dagvoorzitter Ruben Maes
14.10 uur        Lezing Lex Burdorf: ‘De Waarde van Werk’
14.40 uur        Rondetafelgesprek met Daan Roovers (denker des vaderlands), Linda Voortman (wethouder Werk en Inkomen in Utrecht) en Daan van der Zanden (zzp-er en deeltijdwerknemer)
15.30 uur        Interactieve discussie over de waarde van werk
15.45 uur        Afronding

Meld je aan en praat mee!
Wil je er graag bij zijn? Meld je hier aan! Alles is uiteraard online, maar zeker ook interactief. Praat mee vanuit jouw eigen perspectief en vakkennis!

Online congres ‘De Professional Centraal’
En zet ook deze alvast in je agenda: op 18 maart is het online congres ‘De Professional Centraal’ georganiseerd door het SBCM en Cedris. Over de rol van regionale samenwerking tussen GGZ en Werk & Inkomen bij duurzame inzetbaarheid van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Houd deze website in de gaten!

gerelateerde artikelen

24 februari 2021 Event Tozo

SAM in Tozo-overleg: aanpassingen in Tozo-regeling door verlengde lockdown

Door de verlengde lockdown zijn er wat wijzigingen in de Tozo-regeling. SAM neemt deel aan […]

23 februari 2021 Event Simpel switchen

Webinar over switchen tussen dagbesteding en werk (Simpel Switchen)

Movisie en Stimulansz hebben een verkennend onderzoek uitgevoerd naar het switchen tussen dagbesteding en vormen van werk: […]

23 februari 2021 Event Multiproblematiek

Maatwerk voor multiprobleemhuishoudens. Ook daar is een loket voor!

Soms zitten mensen zo klem tussen de regels van verschillende instanties en is de situatie […]