Nieuws
Algemeen

Het ambacht van samenwerken en zaken regelen

luisteren-helpen-shutterstock_83044591.jpg

Het kenniscollege 'Het ambacht van het samenwerken en zaken voor elkaar krijgen' was een afwisselende middag vol samenwerking. De thema's samenwerken en de definitie van een Dinges – van Hans Bosselaar – stonden deze middag centraal.

We luisterden niet alleen aandachtig naar de kennis die Hans Bosselaar met ons deelde, maar gingen ook zelf aan het werk. In tweetallen deelden we ervaringen met de verschillende samenwerkingen die we als klantmanager hebben. Daarnaast gingen we in groepen aan de slag met een rollenspel om te achterhalen hoe je de vraag van de ander (mee) kunt oplossen en tegelijkertijd opkomen voor je eigen doel/belang?

Tips

Er zijn enkele tips verzameld, zoals: durf buiten de gebaande paden te gaan en out of the box te denken als klantmanager (in je rol als Dinges). En: er zit speelruimte in wetten, regels en protocollen. Probeer ook de belangen van je samenwerkingspartners helder te krijgen. Op langer termijn zal dat voor alle partijen meer opleveren, dus ook voor de klant.

De Dinges

Het kenniscollege is afgesloten met de definitie van een Dinges: een goede netwerker met een eigen visie op het probleem dat opgelost moet worden. De Dinges stelt vast wat het re-integratieprobleem van de burger is en slaagt er vaak in die visie te verbinden aan de visies en belangen van alle betrokkenen. Ben jij al een Dinges?

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.