Nieuws
Vereniging

Lef is… streven naar verdubbeling van het aantal leden

Ido van der Meulen

Meer bijeenkomsten. Vaker in gesprek kunnen gaan met collega’s om ervaringen te delen. Een duidelijker erkenning voor het vak van professional in het sociaal domein. Een onderwijsplan en een nieuwe beroepscode. Ido van der Meulen, de nieuwe directeur van de BvK legt de lat hoog voor het komende jaar. Zijn interpretatie van het congresthema ‘Lef’ komt helder naar voren in de ambitie om volgend jaar een verdubbeling van het ledental én het aantal congresbezoekers te kunnen noteren.

Verbinden

Van der Meulen: ‘Professionals in het sociaal domein kunnen in positief opzicht het verschil maken in het leven van cliënten. Dat gaat allemaal niet vanzelf en het is niet gemakkelijk. De sector is complex met voortdurende aanpassingen in wet- en regelgeving, in de samenleving en ook economische veranderingen. Daar moet je als professional steeds op anticiperen. Daarom is de BvK juist nu belangrijk: als spreekbuis voor de leden en om leden te ondersteunen waar het kan.’

Het zijn scherpe beloftes en dat realiseert hij zich. Door te verbinden en meer mensen aan de BvK te binden, moet er een boost aan de vereniging worden gegeven: ‘Dan kan niemand meer om ons heen’.

Lees ook de andere berichten over het BvK-congres:

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.