Actueel

Nieuws
Tozo

SAM: uitvoerders laten hun stem steeds meer horen

Na twee maanden SAM maken voorzitter John van der Starre en directeur Ido van der Meulen de balans op. Voor iedereen zijn het hectische tijden geweest. Voor SAM, maar vooral ook voor de uitvoerders die het zwaar voor de kiezen hebben gehad door de hoeveelheid werk die op hen is afgekomen en uiteraard de andere manier van contact leggen met burgers. Het ministerie van SZW heeft inmiddels laten weten veel waardering te hebben voor de manier waarop uitvoerders deze moeilijke periode hebben doorgewerkt en er zijn gaan staan voor burgers die een beroep op hen deden.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

Rondetafelgesprek 'Samen sterk in de coronacrisis'

De BvK (voorloper van SAM) houdt op dinsdag 31 maart om 14.00 uur een tweede online Rondetafelgesprek ‘Samen sterk in de coronacrisis’. Officieel behoren klantmanagers, schuldhulpverleners, consulenten of re-integratiebegeleiders tot de categorie ‘vitale beroepen’ omdat jullie in de frontlinies staan.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

Zorgen en werken in tijden van coronacrisis

De maatregelen van het kabinet om in Nederland de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, zorgen ervoor dat werken lastig is en dat voor veel mensen hun baan op de tocht komt te staan. De BvK (voorganger van SAM) hoort vanuit klantmanagers, schuldhulpverleners en andere uitvoerend professionals zorgen voor de toekomst.

Lees artikel
Verhalen en blogs
Vereniging

Voorzitter & directeur: doen wat nodig is

John van der Starre (voorzitter) en Ido van der Meulen (directeur) werken 9 maanden met elkaar samen voor de BvK. Tijd voor een tweegesprek om de balans op te maken en vooruit te kijken.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

Lef is… streven naar verdubbeling van het aantal leden

Meer bijeenkomsten. Vaker in gesprek kunnen gaan met collega’s om ervaringen te delen. Een duidelijker erkenning voor het vak van professional in het sociaal domein. Een onderwijsplan en een nieuwe beroepscode.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

Enthousiaste deelnemers willen elkaar vaker ontmoeten

Het was een boeiend deelnemersveld tijdens het BvK-congres van 8 oktober 2019. Mensen die niet bang waren zich te mengen in een discussie.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

Carry Goedhart (SZW): ‘We moeten alle mensen wat bieden’

Het interview van Jan Willem Wits (BvK) met Carry Goedhart (directeur Participatie en Decentralisatie van het ministerie van SZW) ontpopte zich al snel tot een discussie met de zaal over de blik van professionals op beleidsvraagstukken.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

Annemarie van Gaal: ‘Doorbreek bureaucratie en denkwijzen’

Annemarie van Gaal is in alles selfmade. Van niets maakt ze iets: in haar eigen bedrijf, op televisie en met samenwerkingspartners. En dat alles vanuit de filosofie dat nieuwsgierigheid zorgt voor ontwikkeling.

Lees artikel
Nieuws
Vereniging

De BvK in gesprek met re-integratiebegeleiders bij UWV

De re-integratiebegeleiders bij UWV worden collectief lid van de BvK. Als voorbereiding daarop schoof de BvK aan op het congres Re-integratiebegeleider 2.0 in de Reehorst in Ede.

Lees artikel

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.