Actueel

Nieuws
Coronacrisis

SAM in Tozo-overleg en Tozo-info tot 1 april 2021 beschikbaar

De nieuwste handreiking Tozo is verschenen. In deze 13e versie zijn verschillende wijzigingen opgenomen. Die zijn allemaal gemarkeerd. In de handreiking is aanvullende informatie te vinden over de volgende onderwerpen. Er zijn ook verschillende wijzigingsformulieren gepubliceerd. Die zijn allemaal te vinden op de website van SAM. Sinds kort maakt SAM ook deel uit van het overleg over Tozo met het ministerie van SZW, VNG en Divosa. Zo kunnen we in een vroeg stadium weeffouten in de uitvoering signaleren.

Lees artikel
Nieuws
Coronacrisis

Meedenken over ethische dilemma's door COVID-19

Corona laait op. Deze tijd brengt nieuwe ethische dilemma’s voor uitvoerend professionals in het publieke sociaal domein. Het Kenniscentrum voor Sociale innovatie van de Hogeschool Utrecht doet hier onderzoek naar met subsidie van ZonMw. Werk je in het sociaal domein? Wil je elkaar verder helpen bij het slechten van de dilemma’s? Dan kun je meedenken in een van de onlinesessies die het Kenniscentrum organiseert op 8, 9 of 15 oktober 2020.

Lees artikel
Nieuws
Coronacrisis

Onderzoek: hoe ervaar jij werken op afstand?

Veel uitvoerders in het publieke sociaal domein hebben de afgelopen maanden thuis gewerkt. Voor veel mensen blijft dat nog de werkelijkheid de komende maanden. Dan rijst toch de vraag: kun je je werk wel goed doen? Wat mis je? Zie je dat werken op afstand ook invloed heeft op burgers die je helpt? Zie je de voordelen en wat zijn die dan? Wat zijn voor jouw gevoel de nadelen? SAM wil graag weten wat jouw ervaringen zijn (geweest). Daarom stellen we je graag een aantal vragen. Mocht de periode dat je vooral thuis moet werken langer worden, dan kan SAM je mogelijk helpen.

Lees artikel
Nieuws
Tozo

SAM: uitvoerders laten hun stem steeds meer horen

Na twee maanden SAM maken voorzitter John van der Starre en directeur Ido van der Meulen de balans op. Voor iedereen zijn het hectische tijden geweest. Voor SAM, maar vooral ook voor de uitvoerders die het zwaar voor de kiezen hebben gehad door de hoeveelheid werk die op hen is afgekomen en uiteraard de andere manier van contact leggen met burgers. Het ministerie van SZW heeft inmiddels laten weten veel waardering te hebben voor de manier waarop uitvoerders deze moeilijke periode hebben doorgewerkt en er zijn gaan staan voor burgers die een beroep op hen deden.

Lees artikel
Nieuws
Werk en inkomen

Online Rondetafelgesprek: nood bij klantmanagers

Een aanzienlijk deel van de zzp’ers die bij gemeenten werken, is hun arbeidsbestaan niet zeker. Klantmanagers en andere uitvoerend professionals krijgen weinig begeleiding bij een andere manier van digitaal (en thuis) werken. Dat heeft consequenties voor henzelf, maar ook voor burgers die zich melden.

Lees artikel

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.