Actueel

Nieuws
Zorg

Rondetafelgesprek 2: Zorgplicht onder druk en gebrek aan sturing

En weer zijn de opbrengsten van het online BvK-Rondetafelgesprek dat gisteren werd gehouden opmerkelijk! Tijdens deze tweede editie werd het schrijnend genoemd dat de brede zorgplicht enorm onder druk staat, mede doordat er geen direct contact tussen gemeente en burger is.

Lees artikel
Nieuws
Kwaliteit professionals

Professionalisering noodzaak voor slagen P-wet

Een deel van de mensen binnen de Participatiewet voelt zich slecht behandeld, gekleineerd en zelfs bedreigd, zo kwam deze week naar buiten. Dit gebeurde vlak voor het Rondetafelgesprek Evaluatie van de Participatiewet op 20 februari 2020 in de Tweede Kamer.

Lees artikel
Nieuws
Werk en inkomen

Laat uitvoerend professionals hun werk doen

Positief dat het kabinet mensen in de Participatiewet extra aandacht wil geven. Het is ook toe te juichen dat het dan niet alleen om werk hoeft te gaan. De BvK (voorloper van SAM) betwijfelt het nut van het stellen van een norm voor het aantal contactmomenten: het kan een doel op zich worden.

Lees artikel
Nieuws
Participatiewet

Uitvoerders kunnen het verschil maken in de Participatiewet

De evaluatie van de Participatiewet door het Sociaal- en Cultureel Planbureau (SCP) loog er niet om. Het doel om meer mensen in de bijstand aan een baan te helpen, is niet gehaald. Onjuiste aannames, verkeerde financiële prikkels en het is nog steeds veel te ingewikkeld.

Lees artikel

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.