Actueel

Verhalen en blogs
Vereniging

Voorzitter & directeur: doen wat nodig is

John van der Starre (voorzitter) en Ido van der Meulen (directeur) werken 9 maanden met elkaar samen voor de BvK. Tijd voor een tweegesprek om de balans op te maken en vooruit te kijken.

Lees artikel
Verhalen en blogs
Algemeen

Louis Polstra: Je bent nooit te goed opgeleid om te leren

7 februari is het zo ver. Dan krijg ik mijn diploma van de opleiding begeleidingskunde en mag ik me officieel supervisor en coach noemen. Toen ik me 3 jaar geleden aanmeldde vond iedereen het maar vreemd dat ik daar als lector Arbeidsparticipatie aan wilde beginnen.

Lees artikel
Verhalen en blogs
Algemeen

Riemie van Dijk: Vertel je verhaal en maak het verschil in je werk

Verhalen zijn overal. Ieder mens kan en wil verhalen vertellen. Dat zit in de programmering van onze hersenen. En daar maak ik graag gebruik van. Verhalen hebben mij persoonlijk geholpen toen ik het plezier in mijn werk was kwijtgeraakt. Dank zij de rijkdom van verhalen weet ik weer wie ik ben en wat ik de wereld te brengen heb. Hoe zet jij verhalen in bij je werk en om te leren?

Lees artikel
Verhalen en blogs
Algemeen

Steef Peters: Privacy, hoe gaan we daar mee om?

25 mei 2018 is een belangrijke datum: de invoering van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Geen aparte Excel sheets met gegevens van klanten meer, geen dossiers van het ene gebouw naar het andere op de achterbank van de auto, geen interviews met klanten waar iedereen bij mee kan luisteren. Geen ‘datalek’ doordat dossiers soms verweesd achterbleven op een bureau met vrij spel voor de schoonmaker van kantoor.

Lees artikel
Verhalen en blogs
Algemeen

Rik van Berkel: Professionaliseren doe je met professionals!

Er wordt volop gesproken en gewerkt aan professionalisering van de dienstverlening op het gebied van re-integratie en activering. Maar wat is professionalisering en professioneel handelen? Hoe kunnen management en personeelsbeleid daaraan bijdragen? Daaraan is een nieuw onderzoek gewijd.

Lees artikel
Verhalen en blogs
Algemeen

Tjalling Smit: fraude met vermogen in het buitenland, wie is verantwoordelijk?

De opsporingsbevoegdheid van sociaal rechercheurs reikt niet tot over de grenzen van het Nederlands grondgebied. Fraude met vermogen in het buitenland is dus niet de verantwoordelijkheid gemeenteprofessionals, maar van de minister van justitie.

Lees artikel
Verhalen en blogs
Algemeen

Hans Bosselaar: Waardering voor je werk? Word een Dinges!

Wil je als professional in het sociaal domein gewaardeerd en succcesvol zijn? Word dan een Dinges, iemand met een netwerk, visie en overtuigingskracht.

Lees artikel

Onze nieuwsservice

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang de agendaservice.